20 MINUTES – Οι Γάλλοι δεν θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

Το 53 % των γάλλων δηλώνουν αντίθετοι στην περίπτωση ενός Grexit, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του IFOP για τον ιστότοπο Journal du Dimanche (JDD). Σε σχετική συνέντευξη του στο JDD, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υπογραμμίζει τους κινδύνους “αγνώστου μεγέθους» που θα προέκυπταν από μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία.

Στην ερώτηση: «Εσείς προσωπικά, στην περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να μειώσει το χρέος και το έλλειμμά της, συμφωνείτε με τον αποκλεισμό της Ελλάδα από την ευρωζώνη», το 46% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ, ενώ το 53% κατά.

Πρόκειται για μια αντιστροφή της τάσης σε σχέση με συγκρίσιμες δημοσκοπήσεις του IFOP το Νοέμβριο του 2011 και τον Ιούνιο του 2012. Το 2011, το 73% των ερωτηθέντων είχαν ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 27% είχαν ταχθεί κατά. Το 2012, τα ποσοστά ήταν 65% υπέρ και το 35% κατά.

Οι υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι συντριπτικά αντίθετοι με την έξοδο της Ελλάδας (68%, έναντι 31% που είναι υπέρ), ενώ το 51% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικανών είναι υπέρ της εξόδου. Το 73% των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου θέλει να τιμωρήσει την Αθήνα με έξοδο, ενώ το 27% είναι αντίθετοι.

Στο JDD, ο Σαπέν θεωρεί αυτά τα αποτελέσματα λογικά. «Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Γνωρίζουν επίσης ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει πάρα πολύ κι ότι έχουν ήδη κάνει τα ¾ της διαδρομής, θα ήταν μια τραγωδία να μην μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το τέλος».

Μια χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδός της από την ευρωζώνη, αποτελεί «άγνωστη περιοχή» για τον Σαπέν. «Οι κίνδυνοι είναι αγνώστου μεγέθους. Έτσι, πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, “επιμένει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

http://www.20minutes.fr/monde/1636095-20150621-francais-desormais-opposes-exclusion-grece-zone-euro

Ανταπόκριση: Εύη Τσιριγωτάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος