Χανιά: Πλήθος κόσμου στην επέτειο ολοκαυτώματος της Μαλαθύρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου τιμήθηκε και φέτος η 71η επέτειος από το ολοκαύτωμα της Μαλαθύρου. Με την μεστή του ομιλία ο Ανθυπασπιστής των ένοπλων Δυνάμεων κ. Πολύδωρος Πατσουράκης απόγονος των θυμάτων απέδωσε το Νόημα της υπέρτατης θυσίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Ιωάννης Κατρσωνάκης γιος του παπά Γιάννη Καρτσωνάκη του Μοναδικού Διασωθέντα της εκτέλεσης έκανε το προσκλητήριο νεκρών. Ο χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Σταθάκη Θεόδωρου έδωσε την βαρύτητα που δίδει ο Δήμος για τη διατήρηση της ιστορικής Μνήνης και την μετάδοση της στις γενιές που έρχονται. Την σεμνή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία της ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκόγιαννάκης,. Η εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότισης, Παύλου Πολάκη. Η πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου Κισσάμου κ. Πατερομιχελάκη , οι Αντιδήμαρχοι Κισσάμου κ. Παρτσαλάκης Αντώνιος και ο Γλαμπεδάκης Βασίλειος. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Κισσάμου κ. Δερουκάκης Μανώλης. Ο πρώην Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκη Γεώργιο και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κισσάμου. Ο Αντιδήμαρχος Πλατανά κ. Μαλακωνάκης Ιωάννης. Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Σημαντηράκης Παναγιώτης. Από την Ν.Ε του Κ.Κ.Ε. κ Λευτέρης Σκευάκης.Εκ μέρους του δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδας περιόδου 1941-1945 « ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ» κ. Σπύρος Δαράκης. Από τις αντιστασιακές οργανώσεις Π.Ε.Α.Ε.Α. κ. Λευτέρης Ηλιάκης και από την Ε.Ο.Κ Ν.Χανίων κ. Δροσερός. Ο αναπληρωτής Διοικητής του Π.Σ. Κισσάμου κ. Βαγγέλης Καρτσωνάκης εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης στέφανα κατέθεσαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαλαθύρου κ. Παναγιώτης Σημαντρηράκης.Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου κ. Λευτέρης Κουμής. Από το Σύλλογο μαρτυρικής Μαλαθύρου κ. Αφροδίτη Μπαχαράκη.Από το Σύλλογο Μαλαθυριανών Αττικής κ. Ιωάννης Καρτσωνάκης . Από το Σύλλογο Ριζιτών « Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ» κ. Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος. Από το Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΟ ΡΟΔΟ» κ. Μαθιουδάκης Νίκος . Από το Πνευματικό Κέντρο Περβολακίων Σφακοπηγαδίου κ. Μπικάκης Ιωάννης. Και από το Πολιτιστικό Σύλλογο Φαλενιανών κ. Τσοντάκης .Από το Σύλλογο Κισσαμιτών Αττικής κ. Τριποδάκη.
Ο Δήμος Κισσαμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η τοπική κοινότητα Μαλαθύρου, η ενορία Μαλαθύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρτυρικής Μαλαθύρου και ο Σύλλογος Μαλαθυριανών Αττικής ευχαριστούν όσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης ιδιαίτερα δε το σύλλογο Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ».Τον Παραδοσιακό Σύλλογο «ΤΟ ΡΟΔΟ» που με τις παραδοσιακές στολές και τον οπλισμό της εποχής εκείνης έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση. Την Φιλαρμονική του Δήμου και τον Αρχιμουσικό της κ. Κουτσογιαννάκη Σπύρο που κάλυψε την εκδήλωση. Τον Διοικητή της 1ης ΜΑΛ για το τιμητικό άγημα που απέστειλε προσδίδοντας την πρέπουσα τιμή εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων για τους 61 ήρωες της Μαλαθύρου. Ο Δήμος και οι Φορείς της Μαλαθύρου στα πλαίσια της διατήρησης της πατροπαράδοτης φιλοξενίας δεξιώθηκαν όλων όσων παρευρίσκονταν στην εκδήλωση στο Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος