ertnews.gr

Χανιά: Κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση

07/02 19:03
Χανιά: Κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση

Η Ένωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Μηθύμνης, πρώην Δήμου Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Κολυμπαρίου, Κάινας, Μεσκλών, Κρυονερίδας, Γαβαλοχωρίου και Αμυγδαλοκεφαλίου απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.Την Παρασκευή 12 του Φλεβάρη, οι αγρότες απ” όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων. Η αναχώρηση από τα Χανιά θα γίνει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, από το λιμάνι της Σούδας, με το πλοίο της γραμμής. Δηλώσεις συμμετοχής στους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942 266104, 6945 499815, 6945 586577.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά και ότι θα ενταθούν οι αποκλεισμοί και το κλείσιμο δρόμων.

Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων που αρνούνται να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, είναι:

• Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
• Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
• Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version