Αντίδραση της ΓΣΕΕ στις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το τοπίο που διαμορφώνεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την ώρα που αυτά υλοποιούσαν πρόγραμμα κατασκευής πυραυλακάτων.

Η ΓΣΕΕ πρόσθεσε τη φωνή της, μετά από τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, τόσο του σωματείου εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ), όσο και του εργατικού κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων να κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Είναι τουλάχιστον περίεργο το Υπουργείο Οικονομικών να μην αποτρέπει μια τέτοια εξέλιξη η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μισθοδοσία των εκατοντάδων εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ο νόμος 4361/16 που προστατεύει την περιουσία των Ναυπηγείων από κατασχέσεις.

Η παράλογη και παράνομη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων οδηγεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε λουκέτο και τους 600 εργαζόμενους στο δρόμο, με δεδομένο το γεγονός ότι ούτε η αποπεράτωση των δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να προχωρήσει, ούτε μπορεί να γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων.

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης η οποία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει τα όποια παιχνίδια γίνονται εις βάρος των εργαζομένων αλλά και της Εθνικής Άμυνας της χώρας και να δώσει εδώ και τώρα λύση”.

Aνακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η ΠΟΕΜ (διαβάστε την ΕΔΩ).

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Σχετική είδηση: Προβληματισμός για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας στις τάξεις των εργαζομένων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος