Άνοιξε η πρώτη οδική γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

Άνοιξε η πρώτη οδική γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας στην πόλη Μπλαγκοβέσσενσκ (Blagoveshchensk) στη ρωσική περιοχή Amur, πάνω από τον ποταμό Amur, με μήκος 1.080 μέτρα.

Μάλιστα η εμπορευματική κίνηση ξεκίνησε στη διεθνή οδική γέφυρα, που συνδέει το Μπλαγκοβέσσενσκ με την πόλη Χέιχε στην Κίνα, με την τελετή να πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης από τα στούντιο στη Μόσχα, το Βλαδιβοστόκ, το Πεκίνο, τοποθεσίες στο Μπλαγκοβεστσένσκ και Χέιχε, και οι κυβερνήτες της περιοχής Αμούρ και της κινεζικής επαρχίας Χειλονγκιάνγκ Χούα Τσανγκσενγκ βρίσκονταν στις απέναντι ακτές.

Σημειώνεται πως η κατασκευή του συνοριακού περάσματος Blagoveshchensk-Heihe πάνω από τον ποταμό Amur ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 στην περιοχή Blagoveshchensk της περιοχής Amur και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και από τις δύο όχθες, ανέφερε το Tanjug. Η γέφυρα είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2020, αλλά λόγω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης, η θέση σε λειτουργία της εγκατάστασης αναβλήθηκε.

Η κατασκευή της γέφυρας κόστισε 19 δισεκατομμύρια ρούβλια. Το μήκος της γέφυρας είναι 1.080 μέτρα και σύμφωνα με το έργο θα μπορούν να τη διασχίζουν καθημερινά 630 φορτηγά, 164 λεωφορεία και 68 αυτοκίνητα.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος