Π. Παστουσέας, αντιναύαρχος ε.α.: Ο Ερντογάν δηλητηριάζει την Τουρκία με αντιδυτικά συνθήματα

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να ποντάρει στο συντηρητικό ακροατήριο της Τουρκίας, τους ισλαμιστές αλλά και τους εθνικιστές ώστε να κερδίσει πόντους» δήλωσε ο Π. Παστουσέας

Την ίδια ώρα λοιπόν που οι έρευνες εντοπίζονται στην περιοχή του Αιγαίου για τον εντοπισμό του μοιραίου Φάντομ και του κυβερνήτη, είχαμε ένα μπαράζ υπερπτήσεων από ζεύγη τουρκικών μαχητικών. Οι Παναγιώτης Παστουσέας, αντιναύαρχος εν αποστρατεία και Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, με τη συνδρομή του δημοσιογράφου Φάνη Παπαθανασίου αναλύουν το πώς θα επηρεάσει η ολομέτωπη επίθεση του Ερντογάν κατά της Δύσης τιςελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΟΤαγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε νέους του κόμματός του, επιστρατεύει κάθε μέσο τώρα, ενόψει και των εκλογών της 14ης Μαΐου, με αφορμή της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί μίλησε για νέα άλωση. «Εδώ υπάρχει ένας παραλληλισμός και υπάρχει και ένας συμβολισμός που το πάει η Τουρκία» επισήμανε ο κ. Παπαθανασίου τονίζοντας ότι η μετατροπή της. Της Αγιά Σοφιά σε μουσείο πριν από πολλά χρόνια από τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους, είχε γίνει με σκοπό να δείξει τον προσανατολισμό της Τουρκίας προς τη Δύση. «Με αυτή τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν βλέπουμε τη στροφή του Ταγίπ Ερντογάν προς την άλλη πλευρά, όχι τη Δύση και φυσικά τον εναγκαλισμό της με τη Ρωσία» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.


«Βλέπουμε ότι ο Ερντογάν συνεχώς δηλητηριάζει την κοινή γνώμη της Τουρκίας με αρνητικά συναισθήματα. Δηλαδή επιτίθεται εναντίον του ΝΑΤΟ εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μακρόν. Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να ποντάρει στο συντηρητικό ακροατήριο της Τουρκίας, τους ισλαμιστές αλλά και τους εθνικιστές ώστε να κερδίσει πόντους. Από την άλλη μεριά, βλέπουμε σε μια σύσκεψη εχθές όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο, ότι εμείς θέλουμε να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό για εμάς» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Παστουσέας.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Σέρμπος μιλώντας για τις τουρκικές εκλογές επισήμανε ότι «αν έχουμε αλλαγή σελίδας στην Τουρκία ο νέος πρόεδρος θα έχει εσωτερικές προτεραιότητες».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος