Λιβύη: Νέα ανατροπή σκηνικού

Σημαντικές εξελίξεις συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στη Λιβύη και οι οποίες ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό του τελευταίου χρόνου.

Το Κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ και προεδρεύεται από τον Ακίλε Σαλέχ κατάργησε τον πρωθυπουργό Αμπτουλαχαμίντ Νταμπέιμπα και ζήτησε από τον Φάτι Μπασάγα, πρώην υπουργό Εσωτερικών των αρχών της Τρίπολης, να σχηματίσει αυτός μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να οργανώσει τις εκλογές που είχαν αναβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Προκειμένου δε να συμβεί αυτό υπήρξε συνεννόηση του Μπασάγα με τους μέχρι πρότινος ορκισμένους εχθρούς του Ακίλε Σαλέζχ και Στρατάρχη Χαφτάρ και μάλιστα με συμβολή των ΗΑΕ και ανοχή της Τουρκίας ! 

Η εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου “Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο” ασχολήθηκε μ’αυτές τις απροσδόκητες μεταβολές συμμαχιών, το ποια κυβέρνηση θα είναι Λιβύη: Νέα ανατροπή σκηνικούνόμιμη και θα αναγνωρίζεται διεθνώς, τον συνεχιζόμενο ρόλο των εξωτερικών παραγόντων, τις προβλέψεις για το αν η Λιβύη μπορεί να μείνει τελικά ενιαίο κράτος, όπως και η προοπτική του τουρκολιβυκού μνημονίου σε όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της χώρας.

Τις σχετικές αναλύσεις έκανε ο καλεσμένος της  Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., γεωστρατηγικός αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας». 

Σύνταξη-Παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος