Ένας Άτλας Διεθνών Σχέσεων για την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου

Σε μια εποχή κατακόρυφης ανόδου του ενδιαφέροντος σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις και υποθέσεις στην πολιτική, τα ΜΜΕ, και το κοινό , γίνεται σημαίνων ο ρόλος των ιστορικών και γεωγραφικών γνώσεων προκειμένου να υπάρξει κατανόηση των σχετικών εξελίξεων  Το ζήτημα αυτό απασχόλησε την εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλο, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση στα ελληνικά του «Άτλαντα Διεθνών Σχέσεων» (εκδόσεις Πεδίο) του Γάλλου γεωπολιτικού Πασκάλ Μπονιφάς.  

Ένας Άτλας Διεθνών Σχέσεων για την κατανόηση του σύγχρονου κόσμουΤο σημαντικό αυτό έργο παρέχει τα βασικά γεωπολιτικά και γεωοικονομικά στοιχεία για όλες τις περιοχές της Γης, καθώς και για τα κυριότερα παγκόσμια ζητήματα. Μεγάλη προστιθέμενη αξία αποτελεί η  συμπερίληψη στον Άτλαντα 100 ειδικών χαρτών, που εξηγούν και κωδικοποιούν, καλύτερα από πολλές λέξεις,  τα δεδομένα για την πορεία των σπουδαιότερων διεθνών ζητημάτων.  

Προσκεκλημένος για την παρουσίαση και  τη χρησιμότητα ενός τέτοιου του έργου, αλλά  και για την αύξηση του ενδιαφέροντος της κοινωνίας αναφορικά με τα διεθνή θέματα, ήταν ο επιμελητής της έκδοσής του Άτλαντα, Σωτήρης Ντάλης, Αν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος