Δικηγόρος θυμάτων προπονητή: Τα κορίτσια είχαν την εικόνα ότι η συμπεριφορά του συνεχίζεται και σήμερα

Ο δικηγόρος των θυμάτων του 44χρονου προπονητή, ο οποίος συνελήφθη στην Ηλιούπολη, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση, τη μήνυση που υπεβλήθη και την κατάσταση των κοριτσιών σήμερα

Ο δικηγόρος των θυμάτων του 44χρονου προπονητή Τάε Κβον Ντο, ο οποίος συνελήφθη στην Ηλιούπολη για ασέλγεια, μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση, τη μήνυση που υπεβλήθη και την κατάσταση των κοριτσιών σήμερα.

“Τρεις κοπέλες, οι οποίες πλέον είναι ενήλικες, αποφάσισαν να υποβάλουν αυτή τη μήνυση, η οποία υπεβλήθη 19 Ιανουαρίου του 2023 και να καταγγείλουν σε βάρος τους συμπεριφορές που είχαν συμβεί την περίοδο της δικής τους ανηλικότητας, δηλαδή όταν ήταν από 13 ως 16. Κινήθηκε η διαδικασία άμεσα. Η εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν ευαισθησία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και μέσα σε δύο μήνες είχε ολοκληρωθεί προκαταρκτική. Είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και βρισκόμαστε στο σημείο των δικαστικών εξελίξεων που είμαστε σήμερα. Δηλαδή να απολογείται αύριο ο άνθρωπος στον τακτικό ανακριτή” τόνισε ο Αντώνης Πεπελάσης.

Η δημοσιότητα τρέχει σε πολύ έντονους ρυθμούς, αλλά τα κορίτσια είναι καλά. Ήταν αποφασισμένες να κάνουν αυτή την κίνηση. Δεν είναι μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη γι αυτές, αλλά να προστατευθούν και τα παιδιά στο μέλλον από αντίστοιχες συμπεριφορές ενός συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά και άλλων αντίστοιχων καταστάσεων. Δηλαδή να υπάρχει το θάρρος κάποιος να καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές ώστε να προστατεύονται και άλλα παιδιά στο μέλλον” πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολο να μιλήσουν στους δικούς τους και σημείωσε ότι είναι σημαντικό κίνητρο για τα συγκεκριμένα κορίτσια ότι είχαν την εικόνα ότι αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται και σήμερα και ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια περιστατικά. “Αυτό αποτέλεσε πολύ μεγάλο κίνητρο για τα κορίτσια να πουν τη δική τους ιστορία” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος