Μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα: Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς – Αγωνία για την περίοδο μετά το Σεπτέμβριο (video)

Array

Στη χρησιμότητα της ανακοίνωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα, που έγιναν το πρωί της Τρίτης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, και προβλέπουν διάθεση 1,9 δισ. για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων το Σεπτέμβριο για το ηλεκτρικό ρεύμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβανής, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Αφήνει ένα ερωτηματικό αν αυτή η επιδότηση θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ο υπουργός αποδέχθηκε ότι θα πρόκειται για δύσκολους μήνες, οπότε δημιουργείται μια ανασφάλεια για το τι θα γίνει μετά. Οι παραγωγικές επιχειρήσεις θέλουν έναν προγραμματισμό τουλάχιστον 6-7 μήνες πριν για να μπορούν να διαχειριστούν και το ζήτημα των τιμών τους με τυχόν αυξήσεις στις οποίες σχεδιάζουν να προχωρήσουν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ραβανής.

Ερωτηθείς για το αν έχουν προς ώρας απορροφηθεί οι αυξήσεις αυτές από τις επιχειρήσεις, ο ίδιος ανάφερε ανάμεσα σε άλλα ότι ένα μέρος τους έχει μεν απορροφηθεί, ωστόσο ένα άλλο έχει περάσει στο καταναλωτικό κοινό. «Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Μάκης Σαββίδης, σημείωσε ότι με μια πρώτη ανάγνωση τα εξαγγελθέντα μέτρα είναι θετικά, γιατί όπως είπε επιδοτούν, ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ένα μεγάλο μέρος της αύξησης.

«Το στοίχημα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση να επιδοτεί και να στηρίζει καταναλωτές και επιχειρήσεις (…) Οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν έχουν ενσωματώσει τις αυξήσεις, τις έχουν απορροφήσει. Δεν έχουν ανέβει οι τιμές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

«Οι εκπτώσεις δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Ο (καλύτερος φέτος) τουρισμός βεβαίως βοήθησε στις πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, ωστόσο όσες δεν ασχολούνται με τον τουρισμό δεν βοηθήθηκαν.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει βοηθήσει επιχειρήσεις να γίνουν εξωστρεφείς. Είναι μια λύση που πρέπει να δουν οι επιχειρήσεις» είπε ακόμη ο ίδιος.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος