Τζον Μάκενρο: “Ο Κύργιος έχει δαίμονες, μόνο ο Φρόϋντ θα μπορούσε να τον βοηθήσει”

Ο John McEnroe πιστεύει στη δυναμική του Νικ Κύργιου, αλλά φοβάται ότι το άγριο παιδί της Αυστραλίας δεν μπορεί να μπει εύκολα σε τακτικές και καλούπια λόγω των «δαιμόνων» του.

Ο θρύλος του τένις αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον 27χρονο, ο οποίος έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον την Κυριακή, πολλές φορές για να του προσφέρει καθοδήγηση.

Αλλά ο Κύργιος πάντα είχε μια δικαιολογία για να μην συναντηθούν και συνεχίζει να προκαλεί διαμάχες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου καθώς οι προφανώς τεράστιες δυνατότητές του δεν εκπληρώνονται.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.200 λιρών για αυτό που οι αξιωματούχοι του Γουίμπλεντον περιέγραψαν ως «ακουστή αισχρότητα» στα ακουστικά του οκτάχρονου πρίγκιπα Τζορτζ στο Royal Box κατά τη διάρκεια του τελικού. Αυτό οδήγησε τα συνολικά του πρόστιμα κατά τη διάρκεια του τουρνουά σε £15.000.
Επιπλέον, ο Κύργιος ζήτησε να πεταχτεί έξω ένας «μεθυσμένος» οπαδός του και τα έβαλε με το βοηθητικό προσωπικό του καθώς έχασε σε τέσσερα σετ.

Ο Κύργιος επίσης έχει κληθεί σε Δικαστήριο για μια ακρόαση στην Καμπέρα τον επόμενο μήνα σε σχέση με καταγγελία για επίθεση εναντίον μιας πρώην φίλης του.

«Έχει δαίμονες με έναν τρόπο που όλοι έχουμε», είπε ο McEnroe στο BBC Radio Five Live. Αυτό που ονομάζεται «φόβος της αποτυχίας» και είναι θέμα του πώς θα τον αντιμετωπίσεις καλύτερα.
«Δυστυχώς για τον Νικ, ο τρόπος που το αντιμετωπίζει είναι, μερικές φορές… να χτυπάει την μπάλα ανάμεσα στα πόδια του, να κάνει κρυφά σερβίς… στην πραγματικότητα αρχίζεις να γελάς γι’ αυτό, είναι τόσο αστείο.

«Το κάνει στον τελικό του Wimbledon, είναι απίστευτο.

«Κοιτάξτε, έχετε απολύτως κάθε δικαίωμα να κάνετε ό,τι θέλετε στο γήπεδο και ποιος είμαι εγώ που θα πω να μην φωνάζετε σε έναν αξιωματούχο!
«Μου αρέσει να βλέπω προσωπικότητα στο γήπεδο, το πρόβλημά μου είναι ότι απλά έβγαινε εκεί έξω, το είδαμε την Κυριακή, αν κάποιος είδε τον αγώνα, ουρλιάζοντας σε αυτούς τους ανθρώπους που τον αγαπούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

«Τώρα ξέρω, δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στον κόσμο, τα βάζεις με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους. Αλλά μας κινεί τη βελόνα στο τένις. Το χρειαζόμαστε αυτό!».
Ο McEnroe, είπε ότι είχε επικοινωνήσει με τον Κύργιο στο παρελθόν για να του δώσει συμβουλές και είπε ότι η πρόσκληση είναι ακόμα ανοιχτή.
Και πρόσθεσε: «Του έχω ζητήσει πολλές φορές να περάσει από το διαμέρισμά μου και να κουβεντιάσουμε, να πιούμε μια μπύρα, ας μιλήσουμε, ας προσπαθήσουμε να πάμε στο μέρος που πρέπει να πας.
«Όχι ότι είμαι ο τύπος που θα μπορέσει να το κάνει, αλλά ελπίζω ότι θα έχω κάποιο αντίκτυπο επειδή αντιλαμβάνομαι πολλά από αυτά που συμβαίνουν εδώ περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους, νομίζω ότι θα το καταλάβαινε και συμβαίνει να είσαι υπέροχο παιδί από πολλές απόψεις.
«Προσπαθώ, αλλά κάθε φορά στο τέλος θα λέει: «Α, καλά, η κοπέλα μου δεν θέλει να έρθω, θα φύγει αύριο».

«Είχε βρει κάποια δικαιολογία και προφανώς η ιδέα θα είχε νόημα, ποιος θα έπρεπε να προπονήσει τον Νικ Κύργιο; John McEnroe, φυσικά. «Ναι, δεν είναι προπονητής. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται προπονητή.

«Ο τύπος είναι μια ιδιοφυΐα εκεί έξω με τον τρόπο που παίζει. Χρειάζεται τον Σίγκμουντ Φρόιντ να βγει από τον τάφο και να βρει έναν τρόπο να κρατήσει αυτόν τον τύπο για μερικά χρόνια γιατί θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε».

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος