Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Όλοι οι αθλητές κι αθλήτριες που ξεχώρισαν των υπολοίπων στην 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Η πρωταθλήτρια της Ιαπωνίας, Ναόμι Οσάκα, έπεσε θύμα… έκπληξης στο σημερινό της αγώνα κόντρα στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα, καθώς αποκλείστηκε με 2-0 σετ. Η πιο δημοφιλής αθλήτρια της οικοδέσποινας των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε αποχωρήσει από το Ρολάν Γκαρός στα τέλη Μαΐου, αρνούμενη να εμφανιστεί στον Τύπο για να «διατηρήσει τη ψυχική της υγεία», ενώ αποσύρθηκε και από το Γουίμπλεντον, θέλοντας να ξεφύγει από την αγωνιστική πίεση, πριν από την Ολυμπιάδα του Τόκιο, όπως δήλωσε η ίδια.

Προς τιμήν της, ήταν η αθλήτρια που επιλέχθηκε για την τελευταία λαμπαδηδρόμο και ήταν αυτή που άναψε τον Ολυμπιακό Βωμό. Όπως διαπιστώθηκε, όλα αυτά αποτέλεσαν σημαντικό βάρος για την ίδια, φτάνοντας στον αποκλεισμό από τη συνέχεια του τένις.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Μία εκ των πιο δυσάρεστων εκπλήξεων ήταν η αποχώρηση της Σιμόν Μπάιλς από το ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής. Η 24χρονη αθλήτρια ταλαιπωρείται από τραυματισμό και πλέον η συμμετοχή της κρίνεται αμφίβολη στην πορεία του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος. Η Αμερικανίδα γυμνάστρια ήταν το μεγαλύτερο φαβορί για να κατακτήσει όλα τα χρυσά μετάλλια, στο Ολυμπιακό τουρνουά, χάρη στην απίστευτη πορεία της με τις κατακτήσεις των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων και ενός χάλκινου στην Ολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016).

Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Η Κλαρίς Αγκμπενιένου πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016! Η Γαλλίδα αθλήτρια κέρδισε τη Τίνα Τρστένιακ στα 63 κιλά του τζούντο και ξέσπασε σε κλάματα, διότι αμφότερες είχαν αναμετρηθεί ξανά πριν πέντε χρόνια στον τελικό της τότε Ολυμπιάδας και η Σλοβένα είχε βγει νικήτρια. Σήμερα (27/7) η 28χρονη αθλήτρια πήρε το αίμα της πίσω!

Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Τρεις αθλήτριες από την Ελβετία «έγραψαν» ιστορία! Η Γιολάντα Νεφ, η Σίνα Φρέι και η Λίντα Ίντεργκαντ κατέκτησαν τα τρία μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο αντίστοιχα) στην ορεινή ποδηλασία και έγιναν οι πρώτες που «χαρίζουν» και τα τρία μετάλλια σε μία χώρα.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Η Χσινγκ Τσουν Κούο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 59 κιλά της άρσης βαρών. Η πρωταθλήτρια από τη Κινεζική Ταϊπέϊ, σημείωσε Ολυμπιακό ρεκόρ και στις τρεις κατηγορίες που χωρίζεται το άθλημα.. Συγκεκριμένα, «σήκωσε» 103 κιλά στο αρασέ, 133 κιλά στο ζετέ και 236 κιλά στο σύνολο.

Μάλιστα, η Κούο επιχείρησε να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ των 140 κιλών, ωστόσο δεν κατάφερε να σηκώσει τα 141 κιλά που πρόσθεσε στην μπάρα.

Τόκιο: Τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την 5η ημέρα των Αγώνων

Και τέλος, ο Ίταλο Φερέιρα από τη Βραζιλία έγινε ο πρώτος σέρφερ που κατέκτησε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, σε ακόμη ένα νεοεισελθέν άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος