Στο Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στις 14:00, ώρα Ελλάδος (απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1) ξεκινά η τελετή έναρξης των αγώνων που θα γεμίσει (ξανά) με αισιοδοξία όλο τον πλανήτη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο του 2020 (με καθυστέρηση ενός χρόνου ελέω πανδημίας) είναι αυτοί με τα περισσότερα προβλήματα στην ιστορία. Υπάρχει αυξημένη ανησυχία για την εξάπλωση του ιού, έντονες αντιδράσεις των Ιαπώνων για τη διεξαγωγή των αγώνων, αντικρουόμενες αποφάσεις για την παρουσία ή μη κόσμου στις κερκίδες και αποχώρηση της Γουινέας λόγω Covid -19. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά και που θα συνεχίσουν να υπάρχουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό και μόνο, τους καθιστά ιδιαίτερα σημαντικούς.

Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει σήμερα στο Νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο υπενθυμίζοντας την ουσία της Ολυμπιάδας, που είναι η επικράτηση της ελπίδας και της ειρήνης.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, ολοκληρώθηκε με ειδική τελετή στο Citizen’s Plaza του Τόκιο, παρουσία της κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κόικε, και του δημάρχου της πόλης Σινζούκου Κου, Κενίσι Γιοσιζούμι.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Ιάπωνας ηθοποιός, Κανκούρο Νακαμούρα, ο οποίος «τοποθέτησε» την Ολυμπιακή Φλόγα σε ένα δοχείο, ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση. Πλέον τα πάντα, είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη της Ολυμπιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ταυτότητα του ατόμου ή των ατόμων που θα ανάψουν τον βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στο Στάδιο για την πολύ μεγάλη στιγμή, θα βρίσκονται τόσο ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο όσο και η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο.

Στο Νέο Στάδιο του Τόκιο, θα βρίσκονται μόλις 950-100 VIP καλεσμένοι.

Δύο σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης

Φέτος, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα δούμε δύο αθλητές από κάθε αποστολή να κρατούν τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης, μια απόφαση που πήρε η ΔΟΕ στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια ως σημαιοφόρους που θα οδηγήσουν την ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή στο Στάδιο.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο και με βάση το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η πρώτη ομάδα που θα μπει στο στάδιο θα είναι η ελληνική, τιμής ένεκεν για την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος