Συμβόλαιο άνω των 500 εκατ. δολλαρίων για τον ΛεΜπρόν Τζέϊμς!

Το βάρος του…σε χρυσάφι δίνει πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών στον άσσο του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέϊμς για συμβόλαιο συνεργασίας, που είναι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών «ESPN», το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ποτέ από αθλητική εταιρία και το οποίο θα έχει διάρκεια το υπόλοιπο της ζωής του!

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε συμφωνήσει με τον ΛεΜπρόν για μία ισόβια συνεργασία που θα παρέχει σημαντική πρόσθετη αξία στις πωλήσεις, στη μάρκα και στους μετόχους μας. Έχουμε μία ισχυρή σχέση με τον Λεμπρόν τα τελευταία 12 χρόνια και βλέπουμε μπροστά μας την προοπτική να συνεχίσουμε πάνω σε αυτήν, για την υπόλοιπη καριέρα του αλλά και έπειτα από αυτήν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ γι’ αυτό το συμβόλαιο ζωής ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ θα εισπράξει πάνω από 500 εκατ. δολάρια (!). Ο ΛεΜπρον Τζέιμς συνεργάζεται με την εταιρία από το Μάιο του 2003, όταν υπέγραψε επταετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 93 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό-ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Τον Μάρτιο του 2010 υπέγραψε νέο 7ετές συμβόλαιο με εκτιμόμενες συνολικές απολαβές 105 εκατομμύρια δολάρια και χθες ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου για το υπόλοιπο της ζωής του.
Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό, «Forbes», ο Τζέιμς κέρδισε μέσα στο 2015 περίπου 65 εκατ. δολάρια συνολικά, 20.8 από το συμβόλαιο του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και άλλα 44 από την επιχειρηματική δραστηριότητα του. Είναι ο 6ος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής του έτους, πίσω από τους Φλόιντ Μέιγουεδερ (πυγμαχία), Μάνι Πακιάο (πυγμαχία), Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο), Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο) και Ρότζερ Φέντερερ (τένις). Ο σταρ των Καβαλίερς έχει κερδίσει δύο φορές τον τίτλο του ΝΒΑ (2012, 2013), ενώ έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (2009, 2010, 2012 και 2013).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος