Σε δραματική κατάσταση η Μπαρτσελόνα: Νέο «στοπ» της Λα Λίγκα σε μεταγραφή

Η LaLiga απέρριψε το νέο συμβόλαιο του Μάρκος Αλόνσο στην Μπαρτσελόνα, καθώς θα θέσει τους Καταλανούς εκτός νόμιμων ορίων – σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο Αλόνσο υπέγραψε νέο συμβόλαιο στη Μπαρτσελόνα το απόγευμα της Παρασκευής, δεσμευόμενος μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-2024.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η LaLiga καθυστερεί την επικύρωση της νέας συμφωνίας του 32χρονου λόγω του κανονισμού για το Financial Fair Play – σύμφωνα με το SER ‘Què t’hi jugues, μέσω του Sport.
Ο Αλόνσο υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι και συμφώνησε σε μονοετές συμβόλαιο με μειωμένους μισθούς λόγω των οικονομικών δυσκολιών του συλλόγου εκείνη την εποχή.
Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα υποσχέθηκε να προσφέρει στον Αλόνσο ένα νέο συμβόλαιο που θα τον κρατούσε στον σύλλογο για έναν επιπλέον χρόνο με υψηλότερους μισθούς.

Οι Καταλανοί πρόσφεραν στον Ισπανό μια νέα συμφωνία – η οποία υπεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής. Ο βετεράνος αμυντικός συμφώνησε σε νέο μονοετές συμβόλαιο με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας του για έναν επιπλέον χρόνο.
Ο Τσάβι επιβεβαίωσε την είδηση σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και είπε ότι ήταν «πολύ χαρούμενος» που επεκτείνει το συμβόλαιο του 32χρονου, καθώς είναι «μεγάλος παίκτης».
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Τσάβι είπε: «Αυτό ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε με τον Τζόρντι Κρόιφ και τον Ματέου Αλεμανί και τον σύλλογο. Ήμασταν ξεκάθαροι και έγινε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ανανέωση. Είναι σπουδαίος παίκτης και θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς στα επόμενα παιχνίδια και στο μέλλον. Είναι πολύ αξιόπιστος ποδοσφαιριστής.
«Ήταν μια συμφωνία πολύ υψηλού επιπέδου για εμάς. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσαρμοστεί με αξιοπιστία σε διάφορες θέσεις και μας βοηθάει πολύ. Επίσης, στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν μια σπουδαία απόκτηση και ότι θα συνεχίσει μαζί μας είναι σπουδαίο νέο».

Ωστόσο, η LaLiga απέρριψε την εγγραφή του Alonso καθώς η νέα του συμφωνία θα τους ξεπεράσει το όριο μισθών του συλλόγου – σύμφωνα με το SER ‘Què t’hi jugues, μέσω του Sport.
Το ακριβές σκεπτικό πίσω από την απόρριψη της LaLiga δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά τα προβλήματα των Καταλανών με τον κανονισμό του Financial Fair Play τους εμπόδισαν να υπογράψουν νέους παίκτες κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Τα προβλήματά τους με τον κανονισμό του Financial Fair Play έχουν επίσης δει τη LaLiga να απορρίπτει την προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να εγγράψει τον Gavi ως μέλος της πρώτης ομάδας του Τσάβι.
Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε τα έγγραφα για τον 18χρονο, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως παίκτης της ακαδημίας, αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο.
Η Μπαρτσελόνα θεώρησε ότι θα ήταν μια εύκολη διαδικασία μετά τις αποχωρήσεις των Μέμφις Ντεπάι και Ζεράρ Πικέ. Ωστόσο, το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος