Πρώην κάτοχος του Wimbledon: «Ο Νικ Κύργιος έχει μετατρέψει σε τσίρκο το τένις»

Ο Πατ Κας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Νικ Κύργιος, κατηγορώντας τον Αυστραλό για εξαπάτηση, κακοποίηση και διασυρμό του τένις.

Ο πρωταθλητής του Γουίμπλεντον του 1987, ο οποίος σχολίασε τη μοχθηρή νίκη του Κύργιου επί του Στέφανου Τσιτσιπά το Σάββατο, είπε ότι ο αμφιλεγόμενος σόουμαν της Καμπέρα μετέτρεψε το παιχνίδι σε τσίρκο.

Και οι δύο άνδρες αλληλοκατηγορήθηκαν την Κυριακή για την απαίσια συμπεριφορά τους.

Ο Τσιτσιπάς του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 $ (14.700 $) επειδή χτύπησε το μπαλάκι εκνευρισμένος προς τους θεατές και ο Κύργιος, ο οποίος είχε ήδη λάβει την ίδια τιμωρία αφού έφτυσε στον αγώνα του πρώτου γύρου, του επιβλήθηκε επιπλέον $4.000 ( 6.000 $) για τα όσα έκανε.

Καθώς ο Κύργιος αγωνίστηκε τη Δευτέρα στον τέταρτο γύρο με τον Αμερικανό Μπράντον Νακασίμα, ο Κας είπε έντονα: “Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ρίξει το τένις εκεί σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι το Σάββατο“.

Ο Cash δεν ήταν ο μόνος που κατακεραύνωσε τον Κύργιο, καθώς ο Mats Wilander και ακόμη και το μεγαλύτερο «κακό παιδί» όλων, ο John McEnroe, «όπλισαν» και οι δύο.

Στον αγώνα του Σαββάτου, ο Τσιτσιπάς θα μπορούσε εύκολα να είχε αποβληθεί επειδή έριξε τη μπάλα στο πλήθος, και ο Κύργιος, ο οποίος στόχευε με αποκρουστικές φωνές στον άτυχο διαιτητή Damien Dumusois, προσπάθησε να κάνει τον διαιτητή να κάνει ακριβώς αυτό.

Ο Έλληνας, ο οποίος σκόπευε επίσης δύο φορές εσκεμμένα να χτυπήσει τον αντίπαλό του με το μπαλάκι, υποστήριξε στη συνέχεια ότι ο Αυστραλός ήταν νταής και είχε μια «κακή πλευρά» ενώ ο Κύργιος απαντώντας, σήκωσε τους ώμους και είπε: «Ο Τσιτσιπάς ήταν απλώς μαλακός και είχε «σοβαρά προβλήματα».
Αλλά ο Cash, στα σχόλιά του στο BBC, έμεινε αηδιασμένος από τον συμπατριώτη του.

«Ήταν το απόλυτο χάος», είπε στο ραδιόφωνο του BBC την Κυριακή.

«Έφερε το τένις στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορώ να δω, όπως η τεχνογνωσία του παιχνιδιού, η εξαπάτηση, η χειραγώγηση, η κατάχρηση, η επιθετική συμπεριφορά στους διαιτητές, στους τεχνικούς γραμμών.

«Ήταν τυχερός που πέρασε ακόμη και το πρώτο σετ, θα έπρεπε να είχε αστοχήσει στο πρώτο σετ.

Πρώην κάτοχος του Wimbledon: «Ο Νικ Κύργιος έχει μετατρέψει σε τσίρκο το τένις»«Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό – είναι απλώς ένα απόλυτο τσίρκο. Είναι διασκεδαστικό; Ναι, πιθανώς. Έχει φτάσει στο απόλυτο όριο τώρα».

Ο Κας πρόσθεσε: «Ο Τσιτσιπάς άρχιζε να παραπονιέται, ήταν στο πρόσωπό του – αυτό είναι μέρος της δεξιοτεχνίας του παιχνιδιού, αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που κάνει και νομίζω ότι υπάρχει ένα όριο.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με λίγη δεξιότητα παιχνιδιού, αλλά, όταν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι είναι απλά εκτός ελέγχου.
«Όπως εξελίχθηκε, ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο. Τα ball boys έτρεχαν απέναντι από το γήπεδο καθώς ο Κύργιος σέρβιρε, δεν έκοψε ταχύτητα για τίποτα από αυτά.

«Ο Τσιτσιπάς ρουφήχτηκε αμέσως – οπότε ήταν διασκεδαστικό και συναρπαστικό, αλλά για μένα είχε ξεφύγει».

Ο Cash μιλούσε αφού είχε βρεθεί στο γήπεδο για την παρέλαση των 100 χρόνων των πρώην πρωταθλητών, αλλά προφανώς ανησυχεί για το πώς θα μπορούσε να συμπεριφερθεί εκεί ο Κύργιος.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Australian Open Wilander είπε στο Eurosport: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να ξαναδώ κάτι τέτοιο, για να είμαι ειλικρινής, γιατί δεν νομίζω ότι αυτό θέλουμε να προωθήσουμε στο τένις. Θέλουμε να μην το προωθήσουμε ως ψυχαγωγία. Θέλουμε να το προωθήσουμε ως εμπνευσμένο, εκπαιδευτικό, αλλά αυτό είναι που ίσως ο κόσμος θέλει να δει. Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής αυτού που συμβαίνει για να είμαι ειλικρινής».

Η μεγαλύτερη ειρωνεία ήταν η ατάκα του McEnroe ενώ σχολίαζε για το ESPN. ‘Είναι ντροπιαστικό. Δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα αυτά», είπε ο άντρας που κάποτε βαφτίστηκε «Superbrat» στο SW19 για τη συμπεριφορά του, αλλά τώρα είναι ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια.

«Είναι τρομακτικό πόσο καλός είναι – αυτό είναι που είναι λυπηρό κατά κάποιο τρόπο».

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος