Tο Κόσοβο στο 90+2΄ «ψαλίδισε» με 1-1 τις ελπίδες της εθνικής (highlights)

Σε έναν κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 η εθνική μας ομάδα έπαιξε με τη φωτιά στο 2ο ημίχρονο και τα «θαλάσσωσε» στο τέλος, καθώς αν και προηγήθηκε με 0-1 με το γκολ του Δουβίκα στο 45+1΄ και είχε στα χέρια της μια καλή ευκαιρία για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε την ισοφάριση από το Κόσοβο με κοντινή κεφαλιά του Μουρίτσι. Πλέον ο αγώνας της προσεχούς Τετάρτης στο ΟΑΚΑ με την Σουηδία παίρνει τη μορφή “τελικού” για την Ελλάδα, καθώς με οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης ουσιαστικά αποχαιρετά πρόωρα το Κατάρ.

Η εικόνα της ομάδας του Φαν Σιπ ούτως ή άλλως σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλή, ακόμη και αν κατάφερνε να πάρει τη νίκη, καθώς εκτός του γκολ που πέτυχε δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στα αντίπαλα καρέ, και σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο επαναπαύτηκε στο προβάδισμα, δεν πίεσε ψηλά όσο έπρεπε το Κόσοβο οι παίκτες του οποίου προϊόντος του χρόνου άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να μεταφέρουν την πίεση στην ελληνική άμυνα.

Το 3-4-1-2 που επέλεξε ο Τζον φαν’τ’Σιπ με τους Δουβίκα και Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Ανδρούτσο, Τσιμίκα πολύ ψηλά στις πτέρυγες δεν φάνηκε να λειτουργεί καλά για την Εθνική ομάδα, καθώς η «γαλανόλευκη» ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σωστές επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, τα ελληνικά μετόπισθεν με τους 5 παίκτες στην άμυνα (3 στόπερ) δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Κοσοβάρων, πέρα από κάποια «γεμίσματα» προς την περιοχή του Βλαχοδήμου.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, η Εθνική βρήκε το γκολ που ζητούσε. Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας είδε το κενό στην άμυνα του Κοσόβου, έβγαλε μία καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Τάσο Δουβίκα και ο 21χρονος επιθετικός δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Μούριτς, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα, δευτερόλεπτα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Δουβίκα με την Εθνική Ανδρών, μόλις στην 3η συμμετοχή του, δικαιώνοντας την επιλογή του Φαν’τ’ Σιπ να του δώσει φανέλα βασικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ενώ είχε καλύτερη ψυχολογία και διαχειρίστηκε, στο ξεκίνημα τουλάχιστον, με ηρεμία το προβάδισμά της, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική επιθετικά.
Στο 67’ από κόρνερ του Ρασίτσα, ο Ραχμάνι έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, όμως η προσπάθειά του πέρασε μακριά απ’ τα γκολπόστ του Βλαχοδήμου. Στο 79’ ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά, ενώ στο 86’ ο Μουρίτσι βρήκε το χώρο για να πλασάρει λίγο άουτ.

Στο 90+2’ από «γέμισμα» στην περιοχή της Ελλάδας, ο Βλαχοδήμος δεν έκανε καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ο Χαντεργκιονάι με κεφαλιά «γύρισε» την μπάλα προς τα μέσα και ο Μουρίτσι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1, «σοκάροντας» τους παίκτες της «γαλανόλευκης» ομάδας.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)
Κίτρινες: Καστράτι, Βοϊβόντα, Χαλίμι – Τζαβέλλας, Βλαχοδήμος

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι (78’ Φασλίγι), Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Μπέρισα (78’ Λοσάι), Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (84’ Μουσλίγια), Ρασίτσα, Μουρίτσι, Καστράτι (46’ Μπιτίτσι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον φαν’τ’ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Τσιμίκας (89’ Κ. Παπαδόπουλος), Δουβίκας (63’ Μάνταλος), Παυλίδης (80’ Φούντας).

Στον άλλο αγώνα του 2ου ομίλου η Ισπανία έκανε περίπατο και συνέτριψε με 4-0 την Γεωργία και πέρασε στην πρώτη θέση.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου έχει ως εξής:

1. Ισπανία 10

2. Σουηδία 9

3. Κόσοβο 4

4. Ελλάδα 3

5. Γεωργία 1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος