«Σκόρπισε» το Σαν Μαρίνο η Αγγλία και πάει Κατάρ – «Κόλλησε» στο μηδέν η Ιταλία και δίνει μπαράζ

Ένα «Top-10» μόνη της μπορεί να δημιουργήσει η Εθνική ομάδα της Αγγλίας, καθώς διέλυσε ολοκληρωτικά την αντίστοιχη του Σαν Μαρίνο με το εξωπραγματικό 10-0. Εύκολη νίκη της Ελβετίας επί της Βουλγαρίας με 3-0, που έστειλε παράλληλα την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία στα μπαράζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προκριματικών του Μουντιάλ στην Ευρωπαϊκή Ζώνη (15/11):

Αλβανία – Ανδόρα 1-0 

Χάρη σε γκολ του Τσεκιτσί στο 74′ από το σημείο του πέναλντι, οι Αλβανοί αποχαιρετούν το Παγκόσμιο κύπελλο με το κεφάλι ψηλά. Οι ίδιοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου και έμεινα δύο βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Πολωνία που είχε καταφέρει να κλειδώσει την πρόκριση, από το τεράστιο διπλό στα Τίρανα (0-1). Στην πέμπτη θέση του ομίλου έμεινε η Ανδόρα.

Αυστρία – Μολδαβία 4-1

Ιδανικά έκλεισε την πορεία της στα προκριματικά για το Μουντιάλ και η Αυστρία που κυριάρχησε της Μολδαβίας στο «Worthersee Stadium». Τα γκολ για τους γηπεδούχους – που τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλοι – πέτυχαν οι Αρναούτοβιτς (4′, 55′), Τρίμελ (22′) και Λιούμπιτσιτς (83′), ενώ για την τελευταία του έκτου ομίλου Μολδαβία, ο Νικολαέσκου είχε μειώσει στο 60′.

Ισραήλ – Νησιά Φερόε 3-2

Ένα συναρπαστικό ματς διεξήχθη στη Νετάνια, από δύο ομάδες που δεν διεκδικούσαν κάτι παραπάνω, από την τέταρτη και έκτη θέση του ομίλου αντίστοιχα. Το Ισραήλ προηγήθηκε με 2-0 με τα γκολ των Νταμπούρ από το σημείο του πέναλντι (30′) και Βάισμαν (58′), με τα Φερόε να ισοφαρίζουν σε διάστημα δέκα λεπτών χάρη στους Βάτναμαρ (62′) και Όλσεν (72′). Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, ο Πέρετζ λύτρωσε τους γηπεδούχους που αποχαιρετούν επίσης με το κεφάλι ψηλά τη κορυφαία διοργάνωση.

Βόρεια Ιρλανδία – Ιταλία 0-0

Μεγάλη γκέλα για τη «σκουάντρα ατζούρα» κόντρα στην αδιάφορη Βόρεια Ιρλανδία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν βρήκε δίχτυα σε 90 λεπτά αγώνα και έχασε την ευκαιρία να υπερτερήσει στην ισοβαθμία με τους Ελβετούς, μένοντας έτσι δύο βαθμούς πίσω. Πλέον θα αγωνιστούν στα μπαράζ για να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Κατάρ.

Πολωνία – Ουγγαρία 1-2

Ήττα χωρίς πόνο για την Πολωνία, που είδε τον Γκάζνταγκ να την τιμωρεί στο 80′ και να χαρίζει τη νίκη στου τέταρτους του ένατου ομίλου, Ούγγρους. Για τους Πολωνούς, που θα δώσουν αγώνες μπαράζ, ο άνθρωπος που τους χάρισε ουσιαστικά την ευκαιρία να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ, Σφιντέρσκι, ισοφάρισε στο 61ο λεπτό, όταν ο Σχάφερ είχε δώσει προβάδισμα στους φιλοξενουμένους στο 37′.

Σαν Μαρίνο – Αγγλία 0-10

Κανείς δεν περίμενε πριν τη σέντρα του ματς, πως το Σαν Μαρίνο θα επιβάλει αντίσταση στους φιναλίστ του Euro. Αυτό όμως που συνέβη στη Σέρραβαλε δεν το περίμενε επίσης κανείς. Οι… ορεξάτοι Άγγλοι, αρχικά σημείωσαν έξι (!) τέρματα στο πρώτο μέρος, τέσσερα εκ των οποίων ήρθαν από τα πόδια του Χάρι Κέιν (27′, 32′, 39′, 42′) ενώ ο Μαγκουάιρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8′, με τον Φάμπρι να σημειώνει αυτογκόλ στο 15′.

Στο δεύτερο μέρος και εκεί που όλοι περίμεναν να χαλαρώσουν τα «λιοντάρια», ήρθε η κόκκινη στον Ρόσι 68ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πριν την αποβολή ο Σμιθ έκανε το 0-7 στο 58′ και έπειτα οι Μινγκς, Έιμπραχαμ και Σάκα, δημιούργησαν διψήφιο σκορ.

Για την ιστορία πάντως, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη της Αγγλίας, καθώς στις 18 Φεβρουαρίου του 1882, είχε επικρατήσει με 13-0 της Ιρλανδίας.

Σκωτία – Δανία 2-0

Με φόρα στα μπαράζ πηγαίνουν οι Σκωτσέζοι, που πήραν το ντέρμπι κορυφής του έκτου ομίλου, απέναντι στη Δανία, που το μυαλό της βρισκόταν ήδη στο Κατάρ. Ο Σούταρ στο 35ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ ο Άνταμς στο 86′ «σφράγισε» τη νίκη των γηπεδούχων.

Ελβετία – Βουλγαρία 4-0

Ιδανική βραδιά για τους Ελβετούς στη Λουκέρνη, καθώς μοίρασαν θέαμα στους συμπατριώτες τους στις κερκίδες και είδαν το φαβορί για την απευθείας πρόκριση, Ιταλία, να τους δίνει στο πιάτο το εισιτήριο για το Κατάρ. Μπορεί στο πρώτο μέρος να μην βρήκε σκορ, ωστόσο φρόντισε στο δεύτερο να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη με τους Όκαφορ (48′) και Βάργκας (57′) να κάνουν αρχικά το 2-0. Ακουλούθησαν δύο ακυρωθέν τέρματα, χωρίς βέβαια αυτό να τους πτοεί, σημειώνοντας ακόμη δυο γκολ, με τους Ίτεν (72′) και Φρούλερ (90+1′).

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος