Με… μαύρα πανιά γύρισε η Εθνική από την Σουηδία

Όπως στη μυθολογία όταν επέστρεφαν με μαύρα πανιά στα πλοία τους οι Αθηναίοι από την Κρήτη πληρώνοντας τον βαρύ φόρο αίματος στον Μινώταυρο, έτσι και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επέστρεψε από την Σουηδία με μαύρα πανιά καθώς χάθηκε η πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Το όνειρο της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας σε ένα ακόμη Μουντιάλ τελείωσε στη Σουηδία καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 2-0 από τους Σκανδιναβούς και έχασε πλέον κάθε ελπίδα για να πάρει μέρος στη τελική φάση του Κατάρ το 2022.

Η εθνική ομάδα είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου δύο φορές είδε την τύχη να της γυρνάει την πλάτη στα δοκάρια του Μασούρα (21’) και του Παυλίδη (39), αλλά ένα κάκιστο δεύτερο όπου δέχτηκε και τα δύο τέρματα. Ο Φόρσμπεργκ με πέναλτι στο 56’ και ο Ισάκ στο 68’ πέτυχαν τα τέρματα της Σουηδίας.

Δυνατά ξεκίνησε η εθνική ομάδα και μόλις στο 4ο λεπτό δημιούργησε τη πρώτη φάση με τον Μασούρα που βγήκε στη πλάτη της άμυνας αλλά από θέση οφσάιντ, βρήκε δίχτυα το γκολ σωστά δεν μέτρησε

Στο 21’  η εθνική έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα να μπαίνει στη περιοχή να σουτάρει από πλάγια θέση αλλά η μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι.

Νέο δοκάρι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο 39’ με τον Μασούρα που μπήκε στη περιοχή  γύρισε στη περιοχή κεφαλιά του Παυλίδη στο οριζόντιο, σουτ του Μπακασέτα απέκρουσε ο Όλσεν.

Στο πρώτο μέρος η εθνική είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Σουηδούς για να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου.

Τελείως διαφορετική εικόνα είχε το δεύτερο μέρος. Αρχικά από λάθος γύρισμα του Μπουχαλάκη στο 56’ ο Κλάεσον σούταρε έξω από τη περιοχή απέκρουσε ο Βλαχοδήμος. Δύο λεπτά αργότερα (58′) οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με ανέλπιστο τρόπο. Ο Μαυροπάνος ανέτρεψε τον Ισάκ στη περιοχή στο 58’ και ο Γερμανός διαιτητής Στίλερ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φόλσμπεργκ στο 59’ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0.

Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα (68’) οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη. Από μακρινό βολέ του Όλσεν ο Ισάκ βρέθηκε στη πλάτη της άμυνας, καθώς ο Μαυροπάνος τον… ξέχασε, πέρασε τον Βλαχοδήμο που έκανε έξοδο και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο 86ο λεπτό Χατζηδιάκος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την Εθνική με δέκα παίχτες, ωστόσο τα πάντα είχαν κριθεί και η Σουηδία πήρε τη νίκη με 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έκνταλ – Μαυροπάνος, Μπακασέτας, Χατζηδιάκος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 86΄ Χατζηδιάκος (2η κίτρινη)

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Κραφτ, Κλάεσον (81΄ Σβάνμπεργκ), Όλσον, Έκνταλ (82΄ Κάζιστ), Φόρσμπεργκ (87΄ Όλσον), Κουάισον (87΄ Γκιεκέρες), Ίζακ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης (84΄ Λημνιός), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (71΄ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71΄ Τζιόλης), Παυλίδης (75΄ Δουβίκας).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος