Guardian: Προβάρει τη φανέλα της Σίτι ο Χάαλαντ – Απομένει η ανακοίνωση απόκτησής του

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι έτοιμος να γίνει παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι αυτή την εβδομάδα αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και οι πρωταθλητές της Πρέμιερ Λιγκ είπαν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ ότι θα ενεργοποιήσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης του 21χρονου – που θεωρείται πολύ λιγότερο από 75 εκατομμύρια ευρώ (64 εκατομμύρια £).
Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από τον γερμανικό σύλλογο, αφού ο Χάαλαντ τους ενημέρωσε για την επιθυμία του να φύγει μετά από δυόμισι χρόνια στη Γερμανία. Οι προσωπικοί όροι μεταξύ του παίκτη και της Σίτι έχουν συμφωνηθεί. Ο Χάαλαντ θα κερδίζει βασικό μισθό περίπου 350.000 £ την εβδομάδα με σημαντικά μπόνους και είναι έτοιμος να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Για τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, η συμφωνία τερματίζει την αναζήτησή του για έναν μακροπρόθεσμο διάδοχο του σκόρερ- ρεκόρ του συλλόγου, Σέρχιο Αγουέρο.
Ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε την αναζήτηση αντικαταστάτη του Αργεντινού το περασμένο καλοκαίρι, όταν έφυγε για τη Μπαρτσελόνα. Εκείνη την εποχή, ο Νο 1 στόχος ήταν ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ, αλλά η Σίτι αποτιμήθηκε από οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία από τον Ντάνιελ Λέβι, τον πρόεδρο του συλλόγου του βόρειου Λονδίνου, ο οποίος εκτιμούσε τον Κέιν στα 150 εκατομμύρια λίρες. Η επιθυμία του Γκουαρδιόλα να αποκτήσει επίσης τον Τζάκ Γκρίαλις, -ο οποίος κόστισε στη Σίτι ένα βρετανικό ρεκόρ 100 εκατομμυρίων λιρών όταν πήγε από την Άστον Βίλα το περασμένο καλοκαίρι,- κατέστησε αδύνατη τη μεταγραφή του Κέιν. Αυτή τη σεζόν ο Γκουαρδιόλα έστρεψε την εστίασή του στον Χάαλαντ.
Ο προπονητής της Σίτι θαυμάζει τον Νορβηγό, ο οποίος έχει σκοράρει 85 γκολ σε 88 εμφανίσεις με τη Ντόρτμουντ, αλλά ήθελε να βεβαιωθεί ότι θα είχε την ικανότητα να ταιριάζει στο ρευστό στυλ πασών της Σίτι. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης – που ήταν ο πρώτος προορισμός του Χάαλαντ – αποφάσισε να κάνει τον Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν τον πρωταρχικό τους καλοκαιρινό στόχο, άνοιξε ο δρόμος για τη Σίτι να ενισχύσει το ενδιαφέρον της για τον Χάαλαντ αφού ο Γκουαρδιόλα έδωσε το πράσινο φως στην κίνηση. Αυτή τη σεζόν η Σίτι έπαιξε τους περισσότερους αγώνες της με το «ψεύτικο Νο 9». Αυτό ήταν συνήθως ενός από τους Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Phil Foden ή Bernardo Silva με τον Gabriel Jesus να λειτουργεί επίσης στη θέση περιστασιακά. Η Σίτι έχει σκοράρει 89 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν, τα υψηλότερα στην κατηγορία, με τρία παιχνίδια να απομένουν ακόμη σε κρίσιμους αγώνες, έχει χάσει πολλές ευκαιρίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρώτο ημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Σίτι κέρδισε 4-3 τη βραδιά, αλλά έχασε την επιστροφή με 3-1 για να αποκλειστεί με 6-5 συνολικά.
Ο Χάαλαντ είναι αποδεδειγμένος σκόρερ: 134 γκολ σε 182 συμμετοχές στην καριέρα του με 36 ασίστ. Υπήρξε ανησυχία ότι ο σωματότυπός του- ο Haaland είναι 6 πόδια και 4 ίντσες – θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς και έτσι έχασε 26 παιχνίδια για την Ντόρτμουντ μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022. Ωστόσο, έχει ήδη 181 αγώνες σε ηλικία 21 ετών και η Σίτι είναι σίγουρη θα έχει επιτυχία.

Πηγή: The Guardian
Mετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος