Έφυγε με το «διπλό» (0-2) από τη Γεωργία η εθνική μας και ελπίζει (highlights)

Ό,τι δεν κατάφερνε σε όλο σχεδόν το 90λεπτο το βρήκε και δύο φορές στο τέλος η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που πήρε σημαντική νίκη με 0-2 στο Μπατούμι επί της Γεωργίας σε αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για την πρόκριση στην τελική φάση.
Η ομάδα του Φαν Σιπ που σίγουρα δεν …γοήτευσε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, καθώς παρά την υπεροχή της δεν μπορούσε να απειλήσει, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, εντούτοις στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε με γκολ των Μπακασέτα με πέναλτι (90΄) και Πέλκα (90΄+5) και πλέον ο αγώνας της προσεχούς Τρίτης με αντίπαλο τη Σουηδία εκτός έδρας παίρνει τη μορφή «τελικού».

Η εθνική μας ομάδα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, όπως στη φάση του 7ου λεπτού, είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε αρκετές φορές με αξιώσεις στο γκολ. Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ για την Ελλάδα, μόλις στο 11΄ με τον Μασούρα που έβγαλε σέντρα σουτ παράλληλα με την εστία της Γεωργίας, μετά από έξυπνη πάσα του Ανδρούτσου.
Ο Παυλίδης στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να χρισθεί σκόρερ, όταν από απρόσεκτη απομάκρυνση της μπάλας από τον τερματοφύλακα της Γεωργίας η μπάλα κόντραρε πάνω του αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 13ο λεπτό κατόπιν υπόδειξης του VAR ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ του Παυλίδη, καθώς νωρίτερα η μπάλα είχε περάσει εκτός τελικής γραμμής από απόκρουση του Λόρια.
Η εθνική μας ομάδα κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 24΄ όταν από κεφαλιά του Τζαβέλλα ο Λόρια μπλόκαρε μεν την μπάλα, αλλά μέσα από την γραμμή της εστίας, σε μια φάση που από το βίντεο του αγώνα φάνηκε ότι η μπάλα ήταν εντός εστίας!
Η ομάδα του Φαν Σιπ ανέβαζε συνεχώς στροφές και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους που αρκούνταν σε αντεπιθέσεις, όπως στο 25΄ με τον Κακαμπάτζε που ωστόσο δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Βλαχοδήμο.
Η ομάδα του Φαν Σιπ απείλησε άλλη μια στιγμή, στο 40ο λεπτό, αλλά το σουτ του Μασούρα έδιωξε σε κόρνερ ο Λόρια που είχε πολύ δουλειά στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φαν Σιπ θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεση πέρασε με το ξεκίνημα τον Πέλκα στη θέση του Παυλίδη και η εθνική μας συνέχισε να πιέζει ψηλά αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία της Γεωργίας.
Στο 59΄ η εθνική μας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Ανδρούτσος από δεξιά είδε ωραία τον Μασούρα που έμπαινε στην περιοχή, όμως για πολύ λίγο δεν πρόλαβε να κάνει από εξαιρετική θέση την προβολή και να απειλήσει τον Λόρια.
Το παιχνίδι είχε σχετικά αργό τέμπο και παρά τις προσπάθειες των διεθνών μας να περάσουν την μπάλα μπροστά, οι Γεωργιανοί με σφιχτή αμυντική τακτική έβρισκαν τον τρόπο να κρατούν μακριά τους κινδύνους από την περιοχή τους.
Η Γεωργία έφτασε κοντά στην περιοχή μας με αξιώσεις στο 73΄ με ατομική ενέργεια του Κβαρατσκέλια που αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από αριστερά με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βλαχοδήμο που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 84΄ ο Οκριατσβίλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βλαχοδήμο που έπεσε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Ο νεοεισελθών Τζόλης στο 88΄ με ωραία ατομική ενέργεια σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό η εθνική μας ομάδα κέρδισε πέναλτι που υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR, από χέρι του Γκιορμπελίτζε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας που ψύχραιμα σημάδεψε σωστά στην δεξιά γωνία του Λόρια (0-1).
Η εθνική μας βρήκε και δεύτερο γκολ, στις καθυστερήσεις με έξοχη ενέργεια του Πέλκα που μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση πέρασε σωστά την μπάλα πάνω από τον Λόρια, γράφοντας το τελικό 0-2 στο 90΄+5.

Διαιτητής: Ντονάτας Ρούμσας (Λιθουανία)
Κίτρινες: Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Γκλορμπελίτζε – Σιώπης, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπακασέτας

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90’+2’ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90’+2’ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας).

*Ο Γιώργος Τζαβέλλας συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει από τον αγώνα της Τρίτης (12/10) με τη Σουηδία στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης για την 8η αγωνιστική των προκριματικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος