ertnews.gr

Ξανά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης η ΑΕΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

26/05 22:58
Ξανά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης η ΑΕΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

Νέο ενδιαφέρον απέκτησαν τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα σε ότι αφορά την πρώτη θέση, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-1 στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική.

Η «Ένωση» ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 8 πόντους, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στη τρίτη θέση με επτά, ενώ τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ με 10. Τελευταίος ο Πανιώνιος με 1 βαθμό. Τα τέρματα της ΑΕΚ πέτυχαν ο Γιόχανσον στο 5’, ο Μπαρμπόσα στο 40’ και στο 69’, ενώ για τους «πράσινους» σκόραρε ο Λέτο στο 54’. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στη πρώτη φάση του ματς, η ΑΕΚ μπήκε σε θέση οδηγού στο 5’ με τον Γιόχανσον αν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε τον έλεγχο των κινήσεων ενώ στο 37’ ο Ανέστης νίκησε τον Λουντ σε τετ α τετ. Τρία λεπτά αργότερα (40’) η ΑΕΚ έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη με τον Μπαρμπόσα να «εκτελεί» τον Στιλ για το 2-0, ενώ στο 44’ ο Γιόχανσον με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίχτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Βιαγιαφάνιες με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Μάνταλο.

Η είσοδος του Λέτο έδωσε νέα πνοή στον Παναθηναϊκό που πίεσε και στο 54’ ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το γκολ του Αργεντινού (2-1), ενώ στο 57’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Λέτο που ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 66’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ με τον Τζιμπούρ που πλάσαρε πάνω στον Στιλ, αλλά στο 66’ από κόρνερ του Μάνταλου, ο Μπαρμπόσα με σουτ στη κίνηση έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Κίτρινες: Μπακάκης, Τζανετόπουλος – Μπεργκ, Αμπέντ

Κόκκινη: Βιγιαφάνες (45+2΄)

Διαιτητής: Κουκουλάκης

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+1΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59΄ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79΄ Πέκχαρτ).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στίλ, Nάνο, Mέστο, Tαυλαρίδης, Mολέδο, Κουτρουμπής (41΄ Λέτο), Zέκα, Λούντ (88΄ Κλωναρίδης), Mπουμάλ (46΄ Αμπέντ), Bιγιαφάνιες, Mπέργκ

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος    2-0

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός  3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

ΠΑΟΚ         10

ΑΕΚ           8

Παναθηναϊκός  7

Πανιώνιος     1

Η επόμενη αγωνιστική (29/5/2016)

18:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

20:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version