Ποδηλάτης έπεσε πάνω στη γυναίκα του ενώ τον φωτογράφιζε τη στιγμή του τερματισμού – «Δεν κατάλαβα γιατί δεν έφυγε από τη μέση»

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα ατυχήματα συνέβη σε ποδηλατικό αγώνα στην Κολομβία όταν ένας επαγγελματίας ποδηλάτης τερμάτισε πρώτος στο σπριντ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε πάνω στη γυναίκα του με το ποδήλατο, καθώς τον έβγαζε φωτογραφίες!

Ο Λουίς Κάρλος Τσία δεν πρόλαβε καν να πανηγυρίσει τον θρίαμβό του στο τρίτο στάδιο του ετήσιου ποδηλατικού αγώνα Vuelta a Colombia πριν από το απρόοπτο συμβάν.
Οι σχολιαστές της τηλεόρασης αντιλήφθηκαν αμέσως τη σύγκρουση, αλλά ανακάλυψαν εκ των υστέρων ότι η γυναίκα που έπεσε νοκ άουτ από τον δρομέα δρόμου της κίτρινης φανέλας ήταν η σύζυγος του Λουίς.

Ζωντανά πλάνα έδειξαν την Claudia Roncancio ξαπλωμένη με ανοιχτά μάτια και προφανώς αναίσθητη στο δρόμο πίσω από τη γραμμή τερματισμού, καθώς ο τραυματίας σύζυγός της υποβασταζόμενος έφυγε κουτσαίνοντας.

Η σύγκρουση δεν τον εμπόδισε πάντως να συνεχίσει την προσπάθειά του να κερδίσει τη διάσημη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 ως ιδέα του Άγγλου Donald W Raskin και μερικών από τους φίλους του να μιμηθούν το διάσημο Tour de France.

Αλλά η Claudia, που καταγράφει τις ποδηλατικές επιτυχίες του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι παρέμεινε υπό ιατρική φροντίδα σήμερα και χρειαζόταν ράμματα σε ένα τραύμα στο κεφάλι.
Το ζευγάρι δεν έχει ακόμη σχολιάσει το σουρεαλιστικό περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο Λουίς είπε σε μια κολομβιανή εφημερίδα μετά το χτύπημα:

«Ήθελα να φρενάρω αλλά το ποδήλατο δεν ανταποκρίθηκε. Χτύπησα τη γυναίκα μου, αλλά θα μπορούσε εξίσου εύκολα να ήταν άλλο άτομο».

Επιμένοντας ότι η Claudia δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της παρά τις τηλεοπτικές εικόνες που την έδειχναν να έχει χτυπηθεί νοκ άουτ, πρόσθεσε: «Οι γιατροί την έχουν ελέγξει και περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο ήταν ισχυρό το σοκ. Ήξερε ότι κόντευε ο τερματισμός του σπριντ και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έφυγε από τη μέση».

Ο Κολομβιανός επαγγελματίας ποδηλάτης Egan Bernal, ο οποίος «ξεγέλασε» τον θάνατο νωρίτερα φέτος σε μια φρικτή σύγκρουση με ένα λεωφορείο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, επέμεινε ότι η ασφάλεια έπρεπε να είναι πάντα πρώτη.

Έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι η Vuelta a Colombia και οι ποδηλάτες κυριολεκτικά ρισκάρουν τη ζωή τους για να προσφέρουν μια παράσταση. Αλλά η ασφάλεια καθενός από αυτούς θα πρέπει πάντα να είναι εγγυημένη».

Η χθεσινή τρίτη νίκη του Λουίς Κάρλος Τσία ήταν η δεύτερη μέχρι στιγμής στον φετινό αγώνα μετά τη νίκη του στην πρώτη ημέρα.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος