Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας

Ένα… αχ, αυτό περιέχει ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης δεν κατάφερε για λίγο να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά:

Μια… χεριά ήθελε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης για να πάρει την τρίτη θέση. Τελικά κατέκτησε την τέταρτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S12 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 1:02.16 την τρίτη ημέρα των αγώνων.

Εβδομος ο Κουλούμογλου στα -59 κιλά με 163 κιλά

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Πασχάλης Κουλουμόγλου στον τελικό των -59 κιλών στην άρση βαρών. Ο Έλληνας αθλητής σήκωσε 163 κιλά στη δεύτερη προσπάθεια του και πήρε την έβδομη θέση.

Εβδομη η Ποιμενίδου στην τοξοβολία με προσωπικό φετινό ρεκόρ

Η Δωροθέα Ποιμενίδου μετά την ολοκλήρωση των βολών ήταν έβδομη με σκορ 586.

Τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Σελενγκέ Ντεμπερέλ (Μογγολία)-Μιλένα Ολζέφσκα (Πολωνία) θα αντιμετωπίσει η Δωροθέα Ποιμενίδου στον γύρο των 16 για το Ολυμπιακό τόξο.
Οι νοκ άουτ αγώνες θα γίνουν στις 2 Σεπτεμβρίου. Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (Νο-11 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν 586 βαθμοί που αποτελεί προσωπικό εφετινό ρεκόρ.

Έχασε από τον Γκέργκελι ο Διαμαντής

Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση που είχε συνολική διάρκεια 3 ώρες και 16 λεπτά, ο Στέφανος Διαμαντής ηττήθηκε με 2-1 από τον Σλοβάκο Γκέργκελι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παραολυμπιακού τουρνουά τένις με αμαξίδιο.

Ένατος ο Χατζηκυριάκος

Στον γύρο των «16» ολοκλήρωσε τη θετική, πέρα από κάθε αμφιβολία, πορεία του στο Παραολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο ο Μάριος-Κανέλλης Χατζηκυριάκος.

Για τα νοκ άουτ της κλάσης 6 των ορθίων ηττήθηκε σήμερα με 3-0 σετ από τον Κινέζο Τσεν Τσάο, έμεινε εκτός 8άδας και παίρνει την 9η θέση.

Ανατροπή για τον Μάριο, νίκησε τον Ντετόνι

Η μέρα άρχισε υπέροχα για την ελληνική αποστολή! Με τρομερή ανατροπή από 0-2 πίσω στα σετ ο Μάριος-Κανέλλης Χατζηκυριάκος κατέβαλλε τον Χιλιανό Κριστιάν Ντετόνι με 3-2 και προκρίθηκε ως 2ος από το 1ο γκρουπ στους 10 καλύτερους του Παραολυμπιακού τουρνουά στην κλάση 6 των ορθίων!

Πηγή φωτό: paraolympic.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος