Ο Νικ Κύργιος αποκαλύπτει το σκοτεινό κόσμο που βίωσε στη μάχη του να ξανακερδίσει την ψυχική του υγεία  

Ο παγκοσμίου φήμης αστέρας του τένις Νικ Κύργιος, μίλησε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που βίωσε στην καριέρα του αποκαλύπτοντας ότι πάλεψε με την κατάχρηση ναρκωτικών, το αλκοόλ και τον αυτοτραυματισμό.

Ο Αυστραλός με ελληνική καταγωγή, που εκτός από την αγωνιστική του δράση είναι γνωστός και για τα αλλοπρόσαλλα ξεσπάσματά του στο γήπεδο που έχουν διχάσει τους φίλους του τένις, μίλησε με ειλικρίνεια για την περίπλοκη σχέση του με το άθλημα.

Ο Κύργιος παραδέχτηκε ότι έφθασε στο σημείο να μισεί τη ζωή του, αλλά υποστηρίζει ότι το παγκόσμιο λοκντάουν το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τον βοήθησε να αρχίσει να ξεπερνά μερικές από αυτές τις μάχες καθώς «είχε βγει εκτός ελέγχου».

«Ήταν πολύ σοβαρό, έφτασα στο σημείο να αυτοτραυματιστώ και αυτό δεν είναι καθόλου κανονική κατάσταση», είπε ο 27χρονος στο Wide World of Sport.

«Ένιωσα ότι έδιωξα μακριά όλους όσους νοιάζονταν για μένα και δεν επικοινωνούσα, έκλεισα έξω την πραγματική ζωή και προσπαθούσα να διαχειριστώ και να αντιμετωπίσω τα προβλήματά μου μόνος απέναντι στον εαυτό μου.

«Έκανα μεγάλη κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών και αυτό ξέφυγε από τον έλεγχό μου. Τώρα, μετά βίας πίνω, πίνω κυριολεκτικά ένα ποτήρι κρασί στο δείπνο. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω, να καθαριστώ και μετά να φτιάξω ξανά τη σχέση μου με την οικογένειά μου, να αποκτήσω πιο υγιεινές συνήθειες στα βασικά, όπως η διατροφή, ο καλός ύπνος, η προσπάθεια να προπονηθώ λίγο περισσότερο. Νομίζω ότι ο Covid με βοήθησε πολύ σε αυτό».

Στις πιο σκοτεινές στιγμές του, ο Κύργιος λέει ότι ένιωθε ότι «απογοήτευε τους ανθρώπους διαρκώς».

Όπως λέει, πίστευε κατά καιρούς ότι οι άνθρωποι που συναντούσε «πραγματικά δεν τους ένοιαζε ποιος ήμουν ως άνθρωπος, με έβλεπαν απλώς ως ένα επαγγελματία τενίστα… ο τρελός τενίστας».

Και πρόσθεσε: «Ένιωθα άχρηστος για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωθα άνετα, μισούσα τη ζωή μου σε κάποια στιγμή.

«Κοβόμουν, καιγόμουν, είχα απλά τρελαθεί . Ήταν τόσο σκοτεινό όλο αυτό, σχεδόν μου άρεσε κι εμένα, ήθελα να ζητάω από τους άλλους να το κάνουν και αυτοί. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει ξένο ( και πιο δυνατό). Νοιώθω ακόμη κάπως… ότι την πάτησα».

Ο Κύργιος λέει ότι είναι βαθιά επηρεασμένος από την κακοποίηση που έχει δεχτεί στα social media όλα αυτά τα χρόνια.

Ο νικητής στο διπλό ανδρών του Australian Open γεννημένος από Έλληνα πατέρα και μητέρα Μαλαισιανή, έχει αποκαλύψει σε πολλές περιπτώσεις πόσο συχνά αντιμετώπισε ρατσιστική κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ασχολούμαι συνέχεια με αυτό», εξηγεί. «Οι άνθρωποι απλώς πιστεύουν ότι το να σηκώνεις το δάχτυλο, να κακομεταχειρίζεται κάποιον ή να κάνεις ρατσιστικά σχόλια είναι αποδεκτό στην εποχή μας, και εγώ απλά νομίζω ότι όλο αυτό δεν είναι καθόλου αποδεκτό. Τώρα, πρέπει απλώς να το χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο.

«Οι άνθρωποι μιλάνε απαράδεκτα για σένα και κάνουν άσχημα πράγματα. Δεν έχουν καταφέρει τίποτα σε σχέση με αυτό που εσύ έχεις πετύχει. Πρέπει απλώς να προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις και να το χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο, να προσκολληθείς στους ανθρώπους γύρω σου που σου στέλνουν διαρκώς τη θετική τους ενέργεια ».

πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος