Ο Ναδάλ θέλει να παίξει με θλάση 7 χιλιοστών στην κοιλιά στον αυριανό ημιτελικό με τον Κύργιο!

Ο Ράφαελ Ναδάλ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό στο Γουίμπλεντον αλλά η σημερινή καθυστέρηση στην προπόνηση περισσότερο από μία ώρα, τροφοδοτεί τους φόβους ότι μπορεί να χρειαστεί να αποσυρθεί από τον ημιτελικό του κόντρα στον Νικ Κύργιος λόγω τραυματισμού – αν και ο Ισπανός σταρ φέρεται να έχει ορκιστεί να παίξει τον αγώνα.

Ο Ισπανός, 36 ετών, είχε προγραμματιστεί να βρεθεί για προπόνηση στο Court 10 – ένα από τα γήπεδα του πρωταθλήματος – στις 12:30, αλλά απουσίαζε, τροφοδοτώντας τις εικασίες για το πού βρισκόταν.

Η ισπανική εφημερίδα Marca ανέφερε ότι ο Ναδάλ έχει ρήξη 7 χιλιοστών σε έναν από τους κοιλιακούς του μυς, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον Κύργιο στην «σύγκρουσή» τους την Παρασκευή για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Κάνει προς το παρόν κυρίως χτυπήματα εδάφους και δεν δοκιμάζει με πλήρη ισχύ, κάτι που ανέφεραν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ότι συμβαίνει στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

Ο Ναδάλ αγνόησε τις εκκλήσεις να αποσυρθεί τραυματισμένος με κοιλιακό πρόβλημα στη νίκη του στα πέντε σετ της επιστροφής επί του Τέιλορ Φριτς στον προημιτελικό τους.

Ο πατέρας του Σεμπάστιαν και η αδερφή του Μαρία «πιάστηκαν» και οι δύο από τις τηλεοπτικές κάμερες να του κάνουν χειρονομίες να χάσει τη συνάντηση των προημιτελικών της Τετάρτης.

Αλλά αφού πήρε ένα ιατρικό τάιμ άουτ στα μέσα του δεύτερου σετ, ο Ισπανός επέστρεψε και επικράτησε και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τι θα συμβεί στην αναμέτρηση στο Κέντρο Κορτ με τον Κύργιο.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να συνεχίσει στο τουρνουά αφού κέρδισε τον Αμερικανό Φριτς, ο Ναδάλ είπε:

«Δεν ξέρω. Θα κάνω μερικές ακόμη εξετάσεις, αλλά είναι δύσκολο να το γνωρίζω. Είχα αυτά τα συναισθήματα για μερικές μέρες, αλλά χωρίς αμφιβολία, σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα. Υπήρξε σημαντική αύξηση του πόνου και του περιορισμού. Ανησυχώ. Δεν έχω πάρει απόφαση. Πρέπει να γνωρίζω διαφορετικές απόψεις και πρέπει να ελέγξω τα πάντα με τον σωστό τρόπο.
«Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τη νίκη στο Wimbledon και αυτό είναι η υγεία
».

Ο Ναδάλ υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη που αποκάλυψαν τη ρήξη στους κοιλιακούς μυς.

Στοχεύει σε έναν τρίτο τίτλο στο Wimbledon, αλλά παραμένει ασαφές εάν θα είναι αρκετά έτοιμος για να παίξει με τον Κύργιο για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Η κύρια ανησυχία για τον Ναδάλ πριν από το Γουίμπλεντον ήταν το χρόνιο πρόβλημα στα πόδια του, αλλά τελικά αποδείχθηκε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα η θλάση στην κοιλιά.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος