O Κλοπ δεν μπορεί να ξεχάσει την ήττα της Λίβερπουλ από την Ρεάλ στον τελικό του 2018

Καθώς η Λίβερπουλ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League του Σαββάτου, ο Γιούργκεν Κλοπ ανακαλεί στη μνήμη του την οδυνηρή ήττα των «Reds» από την «Βασίλισσα» το 2018.

Οι «Reds» έχασαν 3-1 στο Κίεβο από τη Ρεάλ, η οποία κέρδισε τη διοργάνωση για τρίτη σερί χρονιά, μετά από δύο λάθη του τερματοφύλακα Λόρις Κάριους που έδωσαν γκολ στον αντίπαλο, καθώς και την παγκόσμια κλάση του Γκάρεθ Μπέιλ.

Μιλώντας στο BT Sport, ο Κλοπ συλλογίστηκε την «τραυματική» ήττα, ισχυριζόμενος ότι οι Reds είχαν πολλά προβλήματα στο παιχνίδι και παραδέχτηκε ότι ήταν μια «τραγική νύχτα» για τον Κάριους.

«Όλοι συμφωνούμε ότι παίξαμε έναν καλό τελικό και μετά συμβαίνει αυτό», είπε ο Κλοπ καθώς παρακολουθούσε το πρώτο λάθος του Κάριους την βραδιά.

Ο Κλοπ πρόσθεσε: «Συνετέλεσαν στην ήττα πάρα πολλοί παράγοντες. Είχαμε τραυματισμούς, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε όπως θέλαμε, παίκτες που επέστρεφαν από τραυματισμούς λίγο πριν το παιχνίδι και έπρεπε να τους αλλάξουμε. “Πιστεύω ότι ο Άνταμ Λαλάνα μπήκε αλλά σε διαφορετική θέση, οπότε αυτά τα πράγματα δεν βοηθούν στον τελικό.

O Κλοπ δεν μπορεί να ξεχάσει την ήττα της Λίβερπουλ από την Ρεάλ στον τελικό του 2018Ο Σάντιο Μανέ ισοφάρισε το παιχνίδι για τη Λίβερπουλ μετά από 55 λεπτά, προτού ο Μπέιλ σκοράρει ένα παγκόσμιας κλάσης γκολ για να επαναφέρει τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ εννέα λεπτά αργότερα.
Παρά το εντυπωσιακό γκολ του εκείνη την ημέρα, οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν ενθουσιαστεί με τον Ουαλό που πρόκειται να φύγει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Όσον αφορά τον Μπέιλ, ο Κλοπ είπε: «Εννοώ ότι οι άνθρωποι στη Μαδρίτη δεν τον αγαπούν. Θα τον αγαπούσα μόνο για αυτό το γκολ, αν ήμουν οπαδός της Μαδρίτης, δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό».

Στη συνέχεια, ο Κλοπ παρακολούθησε στην τηλεόραση το δεύτερο λάθος του Κάριους, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα από ένα μακρινό χτύπημα του Μπέιλ στο πίσω μέρος των διχτύων.

Είπε: «Συνέβη και αυτό. Όλοι ξέρουμε, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε άλλο αυτή την ιστορία που ήταν φυσικά μια τραγική εξέλιξη 100%. Ο Λόρις Κάριους είναι ένα πολύ καλό παιδί και αυτό το βράδυ δεν μας βοήθησε να πούμε κάτι καλό, καθώς ό,τι κάνουμε συμβαίνει δημόσια. Όλος ο κόσμος διαμορφώνει μια γνώμη για εμάς συνεχώς, συνήθως δεν είναι σημαντικό. Αν οι άνθρωποι με σκέφτονται «τι ηλίθιος» ή ο,τιδήποτε άλλο, δεν είναι πρόβλημα καθώς νιώθω καλά. Αλλά αν νιώθεις για τον εαυτό σου, Θεέ μου πώς θα μπορούσα να το κάνω, και ο κόσμος πάει για σένα, αυτό είναι πραγματικά σκληρό και αυτό ήταν η περίπτωση του Λόρις».

Ο Κάριους έκτοτε δεν κατάφερε να ορθοποδήσει στη Λίβερπουλ, και παρά τους δανεισμούς, εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο στο Άνφιλντ μέχρι αυτό το καλοκαίρι και αναμένεται να φύγει.

O Κλοπ δεν μπορεί να ξεχάσει την ήττα της Λίβερπουλ από την Ρεάλ στον τελικό του 2018Το «αστέρι» της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, θέλει να παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον φετινό τελικό, καθώς αναζητά εκδίκηση από το 2018.
Ο Σαλάχ αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού νωρίς στον τελικό του 2018 μετά από μια σύγκρουση με τον Σέρχιο Ράμος.
Η Λίβερπουλ ελπίζει να κατακτήσει το τρίτο της τρόπαιο στη σεζόν αφού κέρδισε τόσο το Λιγκ Καπ όσο και το Κύπελλο Αγγλίας.

Ενώ οι «Reds» πάλευαν για τα πάντα τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν, η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει μετά την κατάκτηση του τίτλου της LaLiga με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Κλοπ είπε: «Το κάνει πιο δύσκολο. Η Ρεάλ ήταν πρωταθλήτρια πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Εκείνη την περίοδο πηγαίναμε για τα πάντα, παίξαμε έναν τελικό κυπέλλου, όλα τα παιχνίδια της Premier League ήταν τελικοί κυπέλλου που έπρεπε να κερδίσουμε. Είναι εντάξει.
Κανονικά ο λόγος που κανείς δεν κερδίζει τόσα τρόπαια κάθε σεζόν είναι επειδή είναι πραγματικά δύσκολο.

Το περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι, δεν θα μπορούσα να έχω περισσότερη ενέργεια. Είναι απίστευτο, είμαστε εδώ, θέλουμε να το κατακτήσουμε και είμαστε απολύτως καλά. Θα είμαστε πολύ δυνατοί και θα δώσουμε τον απόλυτο αγώνα για να πετύχουμε!»

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος