Μαχητές Ninja στο Πένταθλο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028

Ένα αγώνισμα τύπου Ninja Warrior πρόκειται να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες ως μέρος μιας μεγάλης αλλαγής στο σύγχρονο πένταθλο.

Παρά την αντίδραση των αθλητών, η Διεθνής Ένωση Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM) πρόκειται να αντικαταστήσει το άλμα επίδειξης με τους αγώνες με εμπόδια ως το νέο πέμπτο άθλημα του αθλήματος μετά το Παρίσι 2024.

Και τώρα έχουν προκύψει λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να μοιάζει το μάθημα στο LA, με ράβδους μαϊμού, κούνιες με σχοινί και μια δοκό ισορροπίας που περιλαμβάνονται όλα για μια δοκιμαστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα τον επόμενο μήνα.

Μαχητές Ninja στο Πένταθλο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028«Οι αθλητές έχουν προσκληθεί να τρέξουν, να περπατήσουν, να σκαρφαλώσουν, να σέρνονται, να ολισθήσουν, να σκαρφαλώσουν ή να προωθηθούν με άλλο τρόπο στη γραμμή τερματισμού μιας ειδικής διαδρομής», ανέφερε η UIPM σε δήλωση την Τρίτη.

Δύο έως τέσσερις αθλητές θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μια διαδρομή μήκους έως 100 μέτρων, με έως και 10 εμπόδια, τερματίζοντας με ένα καμπύλο τοίχο «τσουνάμι».
Ανοδικά σκαλοπάτια, τοίχος 1,5 μ., σκαλοπάτια, χαμηλή ανίχνευση 0,5 μ., εξέδρα rings, τμήμα “under-over-under-over”, εξέδρα με τροχούς και γωνιακές σκάλες είναι άλλα μέρη της διαδρομής που θα θυμίζουν σε δημοφιλή παιχνίδια ITV Ninja Warrior.

ΤΟ νέο αγώνισμα θα προστεθεί στο σύγχρονο πένταθλο μαζί με την ξιφασκία, την κολύμβηση και το τρέξιμο με λέιζερ, αρκεί να εγκριθεί σε συνέδριο του Νοεμβρίου, με το UIPM να το αποκαλεί «τη μεγαλύτερη ανατροπή του Ολυμπιακού αθλήματος στα 110 χρόνια ιστορίας του».

«Υπόσχεται να κάνει το άθλημα πιο συναρπαστικό για παρακολούθηση και πιο διεθνώς προσβάσιμο, δημοφιλές και βιώσιμο», προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.
«Η εισαγωγή του νέου αγωνίσματος έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει το μέλλον ενός αθλήματος που δημιουργήθηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον βαρόνο Pierre de Coubertin.»

Μαχητές Ninja στο Πένταθλο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028Η UIPM είπε ότι οι αγώνες με εμπόδια επιλέχθηκαν επειδή είναι δημοφιλείς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ελκυστικές για το παγκόσμιο κοινό, είχαν απλή υποδομή και ήταν «συμβατοί με το DNA του σύγχρονου πένταθλου, το οποίο υπάρχει για να αναδείξει τον τέλειο αθλητή».

Η ιππασία σταμάτησε μετά τη διαμάχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου έτους στο Τόκιο, όταν ο Γερμανός προπονητής Κιμ Ράισνερ γρονθοκόπησε ένα άλογο κατά τη διάρκεια του γυναικείου αγώνα.

Ωστόσο, μια ομάδα αθλητών, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη της Team GB του Τόκιο, Joe Choong, έχουν παραπονεθεί στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την απόφαση της UIPM.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος