Η.Π.Α – Ιαπωνία 90-75: έβδομο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για το γυναικείο αμερικανικό μπάσκετ

Η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο άθλημα, νικώντας στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά την Ιαπωνία με 90-75.

Από το 1976 και έπειτα, σε συνολικά δώδεκα Ολυμπιάδες που έχουν διεξαχθεί, η Αμερική έχει κατακτήσει τις εννέα, μετρώντας επτά συνεχόμενες, ενώ έχει και από ένα ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.

Η διοργανώτρια χώρα δεν μπορούσε να καταβάλει αντίσταση απέναντι στις Αμερικανίδες αθλήτριες, οι οποίες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, γεγονός που τις οδήγησε σε μία άνετη επικράτηση, παρότι τελικός.

Η μεγαλύτερη νίκη όμως είναι της Ιαπωνίας, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Aγώνες σε «μπασκετικό» βάθρο, κατακτώντας το ασημένιο.

Ο συγκεντρωτικός αριθμός της Αμερικής από την άλλη «ζαλίζει», αφού σε ανδρικό και γυναικείο τμήμα, μετρούν συνολικά 28 μετάλλια, εκ των οποίων τα 23 χρυσά!

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 50-39, 75-56, 90-75

Η.Π.Α: Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, Σκάιλαρ Ντίγκινς-Σμιθ, Ναφίσα Κόλλιερ, Άτζα Γουίλσον, Τζούελ Λόιντ, Άριελ Άτκινς, Τσέλσι Γκρέι, Σίλβια Φόουλς, Σου Μπερντ, Μπριάνα Στιούαρτ, Νταϊάνα Τοράσι, Τίνα Τσαρλς

Ιαπωνία: Νανάκο Τόντο, Νάκο Μοτοχάσι, Γιούκι Μιγιαζάουα, Μάκι Τάκαντα, Σάκι Χαγιάσι, Μόνικα Οκόγε, Ρούι Ματσίντα, Χιμαβάρι Ακάχο, Σαόρι Μιγιαζάκι, Έβελυν Μαγούλι, Νάχο Μιγιόσι, Μοέκο Ναγκαόκα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος