GP Ισπανίας: “Ρεσιτάλ” στρατηγικής και οδήγησης από Mercedes και Χάμιλτον

Εκτελώντας άψογα την διορατική στρατηγική της ομάδας του, ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την 3η νίκη του σε 4 αγώνες φέτος κερδίζοντας κατά κράτος τόσο τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull όσο και τον συναθλητή του στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Ο Φερστάπεν προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προσπερνώντας τον Χάμιλτον στην 1η στροφή μετά την εκκίνηση. Με τη Red Bull όμως να επιλέγει την τακτική του ενός πιτ στοπ, η Mercedes πήρε την γενναία απόφαση να πάει για ένα παραπάνω, πιστεύοντας ότι τα 23 έξτρα δευτερόλεπτα περίπου που θα έχανε με την 2η αλλαγή ελαστικών, θα καλυφθούν στην πίστα από τον ταχύτερο ρυθμό που θα προσφέρουν τα φρέσκα ελαστικά. Όπερ και εγένετο. Ο Χάμιλτον όχι μόνο κάλυψε την διαφορά των 22 δευτερολέπτων από τον Φερστάπεν μετά την 2η επίσκεψή του στα πιτ, αλλά έξι γύρους πριν από το τέλος, προσπέρασε με άνεση τον Ολλανδό της Red Bull για να πετύχει την 98η νίκη στην καριέρα του και να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα στους 14 βαθμούς.

Με τον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν σε δικό τους ρυθμό, ο Μπότας τερμάτισε πολύ πίσω στην 3η θέση, έχοντας μπλεχτεί μάλιστα στο πρώτο στάδιο του αγώνα σε μια μάχη με τον εξαιρετικό Σαρλ Λεκλέρ, που κατετάγη τελικά 4ος με την Ferrari.

Πέμπτος ήταν ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull, ενώ 6ος ήταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο, στον καλύτερο αγώνα του με τη McLaren φέτος.

Ο τοπικός ήρωας Κάρλος Σάινθ, ήρθε 7ος με την δεύτερη Ferrari, ακολουθούμενος από τους Λάντο Νόρις με McLaren, Εστεμπάν Οκόν με Alpine και Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri.

Επόμενο ραντεβού, την Κυριακή 23 Μαίου, για το Γκραν Πρι του Μονακό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος