Εκτός τελικού η εθνική πόλο Νεανίδων στο Μπακού – συνοπτικό

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωοπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού θα διεκδικήσει η εθνική μας ομάδα πόλο Νεανίδων, καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης με 9-6 από την Ισπανία και το προσεχές Σάββατο στις 16:00 θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, η οποία συνετρίβη σήμερα 17-7 από τη Ρωσία. Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών θα διεκδικήσουν την ίδια ημέρα το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, τον οποίο παραδίδει μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 2-1, 2-1

Οι Ισπανίδες πήραν προβάδισμα 1-2 τερμάτων στη δεύτερη περίοδο, εκμεταλλευόμενες την ικανότητα της Αθνάρ στο σουτ και της Λέιτον στα 2μ. Η ελληνική ομάδα έκανε πολλά λάθη και ήταν πολύ διστακτική στην επίθεση, όταν όμως βελτίωσε την άμυνά της κατάφερε να ισοφαρίσει (5-5), δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στα τελευταία 24 δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου η Ισπανία κατάφερε να πετύχει δύο γκολ (το δεύτερο στην κόντρα μετά από ακόμη ένα ελληνικό λάθος) και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου αγχώθηκαν και δεν κατάφεραν να επιστρέψουν. Η Καλογεράκου μείωσε προσωρινά σε 7-6, αλλά το τέταρτο προσωπικό γκολ της Αθνάρ “σφράγισε” τη νίκη της ιβηρικής ομάδας.

Τα γκολ για τις Νεανίδες μας πέτυχαν οι Μαυρωτά 2, Πρωτόπαππα 2, Ελευθεριάδου, Καλογεράκου.

Στον τελικό του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής αγωνίστηκε η Βάσω Μιλλούση και πήρε την 16η θέση με 49.599β.
Με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στον 3ο γύρο του απλού, αλλά να λυγίζει στο τέλος με 4-3 σετ (6-11, 9-11, 11-6, 11-8, 11-9, 3-11, 5-11) από τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο πινγκ πονγκ.

Δεύτερη νίκη για το ανδρικό δίδυμο του μπιτς βόλεϊ Νίκο Ζουπάνι και Γιώργο Κοτσιλιάνο, οι οποίοι για τον Γ’ όμιλο νίκησαν 2-1 (17-21, 22-20, 15-9) τους Ουκρανούς Ιάροσλαβ Γκορντιέγιεφ και Βλάντισλαβ Ιεμελιάντσικ. Αντίθετα, οι Πένυ Καραγκούνη και Πηγιάννα Μεθενίτη αποχαιρέτησαν τους αγώνες, καθώς στη Α’ φάση μετά τους ομίλους, ηττήθηκαν από τις Ολλανδές Ρίμκε Μπράακμαν και Γιολίν Σινέμα με 2-0 (21-15, 21-17). Ετσι, κατέλαβαν την 17η θέση στο τουρνουά.

Στις καταδύσεις και στα προκριματικά του βατήρα από ένα μέτρο, ο Δημήτρης Μόλβαλης ήταν 15ος με 395.55β. και ο Κώστας Κουτσουμπής ήταν 24ος με 355.60β. Kαι οι δύο αποκλείστηκαν.

Στην πυγμαχία, ο Παναγιώτης Ματσάγκος ηττήθηκε στον 1ο γύρο των 60κ. από τον Βρετανό Λιουκ Μακ Κόρμακ με 3-0 και αποκλείστηκε, όπως στο τάε κβο ντο αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο των -67κ. η Ελπίδα Μαρίνα Δημητροπούλου, καθώς ηττήθηκε από την Γαλλίδα Χαμπί Νιαρέ με 13-3.
Τέλος, στην ελευθέρα πάλη, την καλύτερη παρουσία είχε σήμερα ο Γιάννης Αρζουμανίδης στα 125κ., ο οποίος αρχικά νίκησε 3-0 τον Λετονό Ντμίτρις Μιχαϊλοφς, όμως στον γύρο των “16” ηττήθηκε 3-0 από τον Ούγγρο Ντάνιελ Λιγκέτι. Στα 86κ. ο Τιμοφέι Ξενίδης πέρασε “μπάι” έναν γύρο, όμως στη συνέχεια έχασε 3-1 από τον Γάλλο Αχμέντ Αϊμπούνεφ και αποκλείστηκε.

Λιποθύμησε ο Τζωτζάκης

Δεν λείπουν και τα απρόοπτα στους Ευρωπαϊκού Αγώνες στο Μπακού. Λιποθύμησε στο φινάλε του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης επί δημοσίας οδού ο Πολυχρόνης Τζωτζάκης. Ο Έλληνας ποδηλάτης ένοιωσε ζαλάδα, είχε χάσει και ηλεκτρολύτες και έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρείο του αθλητικού χωριού, όπου τον επισκέφτηκε άμεσα ο γιατρός της ελληνικής αποστολής Γιώργος Μαρίνος για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.
Ο Τζωρτζάκης κατέλαβε τελικά τη 35η θέση ενώ στις γυναίκες η Βαρβάρα Φασόη την 26η θέση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος