Δωρεάν είσοδος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Γκούμας : “Είμαστε αισιόδοξοι”

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Π.Ο. γνωστοποιεί ότι λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης η είσοδος για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (U-19) που αρχίζει την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου σε Κατερίνη, Λάρισα και Βέροια θα είναι δωρεάν για τους φιλάθλους. Γκούμας: “Στόχος μας η συμμετοχή στα ημιτελικά”.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΠΟ

Γκούμας: “Στόχος μας η συμμετοχή στα ημιτελικά”

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής της εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας εμφανίστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA αρκετά αισιόδοξος για το που μπορεί να φτάσει η εθνική μας στην τελική φάση που αρχίζει την Δευτέρα 6 Ιουλίου: «Θεωρητικά -είπε ο Γιάννης Γκούμας- αποφύγαμε τις υπερδυνάμεις και αυτό είναι θετικό. Και λέω θεωρητικά γιατί στην τελική φάση δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Ολες οι ομάδες που είναι στα τελικά αξίζουν. Εμείς από την άλλη πλευρά, πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε ανάμεσά τους για την αγωνιστική μας κατάσταση και όχι επειδή είμαστε οικοδεσπότες. Θέλουμε να είμαστε μέρος της γιορτής του ποδοσφαίρου. Θα παρουσιάσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Η εθνική ομάδα U-19 βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Γαλλία, Αυστρία και Ουκρανία και φυσικά ως οικοδέσποινα δεν πήρε μέρος στην διαδικασία των προκριματικών. «Σίγουρα -πρόσθεσε ο Ελληνας προπονητής- το γεγονός ότι δεν συμμετείχαμε στα προκριματικά, είναι για εμάς μειονέκτημα, αφού δεν διαθέτουμε τον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό με τους αντιπάλους μας. Επίσης δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα ομοιογένειας, στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία συνεκτική ομάδα με φιλικά παιχνίδια. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στα ημιτελικά, όμως δεν πρέπει να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα μόνο και μόνο επειδή αποφύγαμε τις υπερδυνάμεις. Ολες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί
Στη συνέχεια ο Γιάννης Γκούμας μίλησε για την δική του μεγάλη πρόκληση. «Ως προπονητής-τόνισε- η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω, είναι να συγκεντρώνω παίκτες από διαφορετικές ομάδες, που βρίσκονται με διαφορετικούς προπονητές και διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και να προσπαθώ να εφαρμόσω την δική μου φιλοσοφία στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχω στην διάθεσή μου. Χρειάζεται να κάνω πολύ καλή χρήση του χρόνου. Προσπαθώ να εντοπίσω τα λάθη και να δουλέψουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, προκειμένου αυτά να μην επαναληφθούν. Θέλω οι παίκτες μου να είναι δημιουργικοί, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κια να μην διστάζουν να παίρνουν ευθύνες. Από τότε που ξεκινήσαμε την προετοιμασία οι παίκτες έχουν βελτιωθεί πολύ σε όλα τα επίπεδα. Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδό τους και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το τουρνουά.»

ΠΗΓΗ: ΕΠΟ, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος