ertnews.gr

Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ στο BCL κόντρα στη Γαλατασαράι χάρη στο «κρύο αίμα» του Λαβ 81-74

25/10 21:29
Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ στο BCL κόντρα στη Γαλατασαράι χάρη στο «κρύο αίμα» του Λαβ 81-74

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Baskeball Champions League, νικώντας τη Γαλατασαράι στην Πυλαία με 81-74.

Μετά την κάκιστη πρώτη περίοδο, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη «δάγκωναν» στην άμυνα και ανέτρεψαν διαφορά 14 πόντων, φτάνοντας στο +7 δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Θεσσαλονικείς, που είδαν την Γαλατά να μειώνει στον πόντο, ωστόσο ο Τζερμέιν Λαβ με δύο τρίποντα στο τελευταίο λεπτό, «λύτρωσε» την ομάδα του. Καθοριστικός παράγοντας τα σουτ τριών πόντων, αφού ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 41% και 15/36, ενώ οι Τούρκοι με 26% και 8/30.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά»  ο Λαβ είχε 14 πόντους και ο Τζόουνς έκανε double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ για την Γαλατασαράι, ήταν ο Ακούν-Παρσέλ με 21.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους Χριστοδούλου και Ντιλίο. Στο επόμενο πεντάλεπτο, οι Τούρκοι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 19(!) πόντων με 0 παθητικό, παίρνοντας διψήφια διαφορά τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ντιλίο πίσω από τα 6.75 έβαλε «στοπ» στο συγκεκριμένο σερί με τη διαφορά ωστόσο να μην πέφτει κάτω από τους δέκα, στη λήξη της περιόδου (12-24).

Έχοντας επιτρέψει μόλις δύο πόντους σε τέσσερα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στους πέντε με τους Κάρτερ και Τζόουνς (21-26). Ο Μποστ «ξεκόλλησε» επιθετικά του φιλοξενούμενους, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με νέο σερί και να μειώνει με τον Γκρίφιν στους δύο(28-30). Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Γ. Καμπερίδης με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον έναν πόντο, με τον Ακούν-Παρσέλα στη λήξη του χρόνου να κάνει το 36-33 υπέρ της «Γαλατά».

Στην επανάληψη ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε μπροστά με τους Γιάνκοβιτς και Γκρίφιν, ενώ οι ίδιοι τον έφεραν στο +7, πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (49-41). Με συνεχόμενους πόντους του Κράβις η «Γαλατά» ισοφάρισε, ο Κάρτερ από τη γωνία έφερε στο +5 τον ΠΑΟΚ, με τους Τούρκους να μειώνουν στο καλάθι, χάρη στις εύστοχες βολές του Μποστ (55-53).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Ακούν-Παρσέλ έφερε σε θέση «οδηγού» τους φιλοξενούμενους (60-62). Δύο τρίποντα από τους Λαβ και Τολιόπουλο, έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Θεσσαλονικείς, πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ενώ ο Γκρίφιν από το σημείο των βολών, έδωσε «αέρα» επτά πόντων. Με δύο λεπτά να απομένουν ο Τριμπλ μείωσε στους δύο, ωστόσο ο Λαβ με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό «σκότωσαν» τους Τούρκους και χάρισαν το «ροζ» φύλλο αγώνα στον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 33-36, 55-53, 81-74

Διαιτητές: Μάριους Τσιούλι (Ρουμανία), Μπόρις Κρέγιτς (Σλοβενία), Πάουλο Μάρκες (Πορτογαλία)

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Ντιλίο 8, Γκρίφιν 13, Γιάνκοβιτς 8, Τζόουνς 12, Λαβ 14, Χριστοδούλου 3, Κάρτερ 9, Καμαριανός, Μ. Καμπερίδης 1, Γ. Καμπερίδης 3, Ογκμπέιντε 4, Τολιόπουλος 6

Γαλατασαράι (Εκρέμ Μεμνούν): Ακούν-Παρσέλ 21, Μπλάκσιρ 18, Μποστ 11, Κράβις 5, Τριμπλ 8, Αράρ 6, Εϊντογκάν, Καμπάκα 5, Κας, Ονσέλ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version