ertnews.gr

Προμηθέας: Έχασε την ευκαιρία, ηττήθηκε στο φινάλε

30/05 12:22
Προμηθέας: Έχασε την ευκαιρία, ηττήθηκε στο φινάλε

BASKET LEAGUE / PLAY OFF / EUROKINISSI)

Ο Προμηθέας Πάτρας  ηττήθηκε στο φινάλε με 83-82 από την ΑΕΚ στο 0.Α.Κ.Α στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των play- off της Basket League, με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στο «Δ. Τόφαλος» το Σάββατο στις 17:00. Οι Πατρινοί έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία για το μπρέικ που θα εκτόξευε τις πιθανότητές τους να φτάσουν για πρώτη φορά στη σειρά των τελικών  που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Ελλάδας.

O Προμηθέας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μετά το 1o καλάθι της ΑΕΚ απάντησε με σερί 10-0, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 2-10 στο 3΄, αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να πάρει time-out αρκετά νωρίς.Η ΑΕΚ ισορρόπησε αρχικά το παιχνίδι, αφού κατάφερε να βγάλει 2 αιφνιδιασμούς και να ευστοχήσει σε κάποια ελεύθερα σουτ και τελικά εκμεταλλεύτηκε ορισμένα λάθη και άστοχα σουτ των φιλοξενούμενων για να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενη με 4 πόντους (24-20).

Προμηθέας: Έχασε την ευκαιρία, ηττήθηκε στο φινάλε
EUROKINISSI

Ο Προμηθέας  στην τελευταία περίοδο είχε τα ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε  στο παιχνίδι και με 3 σερί τρίποντα μείωσε σε 3 (73-70) περίπου 8 λεπτά πριν το φινάλε. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τον Προμηθέα να προηγείται με 4 στο 36΄(73-77) και στο 39′ (78-82). Μια σειρά χαμένων ριμπάουντ και κακών επιθετικών επιλογών έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 27΄΄ πριν το τέλος.

Ο Προμηθέας προσπάθησε με χαμηλό σχήμα,  αλλά ο Χολ αστόχησε στο σουτ και ο Θίοντορ έτρεξε στο αντίπαλο καλάθι για να κερδίσει 2 βολές.     Ο Θίοντορ ευστόχησε στη μία βολή 1.3΄΄ πριν την λήξη, αλλά ο Προμηθέας δεν κατάφερε να εκδηλώσει κάποια προσπάθεια στον εναπομείναντα χρόνο, χάνοντας με 82-83 το παιχνίδι και μία μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στην ημιτελική σειρά των play-off της Basket League.

Η προσπάθεια της ομάδας της Πάτρας συνεχίζεται το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα,στο «Δημ.Τόφαλος»,όπου ο Προμηθέας θα προσπαθήσει να φέρει τη σειρά στα ίσα,για να επιστρέψει με αναπτερωμένο ηθικό στο ΟΑΚΑ την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

ΑΕΚ (Μπάνκι): ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 17, Τζέιμς 4 (5 ριμπάουντ), Σαντ Ρος 18 (8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Θίοντορ 15 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γιορκ, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 8 (4 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 19, Γιαννόπουλος, Εμπάκουε 2

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Κασελάκης 6 (4 ριμπάουντ), Κατσίβελης 11, Λίποβι 13 (4 ασίστ), Έλις 11 (4 ριμπάουντ), Μπράουν 13 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σαλούστρος 4, Γκίκας 3 (6 ασίστ), Τσαϊρέλης 7, Μέιερ 2, Χολ 5, Παρκς 9 (6 ριμπάουντ).

Ειρήνη Μαραγκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version