Ο Πετρόπουλος «έσωσε» στο τέλος την παρτίδα για την “Ένωση” (highlights)

Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League, η ΑΕΚ κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη σε ένα ματς «θρίλερ» στα Άνω Λιόσια κόντρα στον Άρη χάρη σε ένα εύστοχο καλάθι του Ανδρέα Πετρόπουλου περίπου 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και κάπως νευρικές στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά. Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-8 χάρη σε ένα δίποντο του Χάμερ, ωστόσο ο Άρης αντέδρασε. Ο Πουλιανίτης με ένα ωραίο drive ισοφάρισε σε 15-15, που ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

2ο δεκάλεπτο

Οι μάχες συνεχίστηκαν και στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και από τις δύο πλευρές. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βελτίωσε εμφανώς την επιθετική της λειτουργία, καθώς προηγήθηκε και με 5 πόντους διαφορά (18-23) με το τρίποντο του Γουίλιαμς. Η «Βασίλισσα» αντέδρασε άμεσα και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους πήρε «αέρα» 5 πόντων (36-31) με δύο βολές του Παππά. Το πρώτο μέρος του αγώνα ολοκληρώθηκε με ένα δίποντο του Τζούστον, που έφερε και πάλι τη διαφορά στους 3 πόντους (36-33).

3ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι διατήρησε τη μορφή του ντέρμπι και στο δεύτερο ημίχρονο. Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο χάρη σε δύο βολές του Κουάν (47-46). Ο Γούιλιαμς περίπου 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου ισοφάρισε σε 51-51 με μια τρίποντη «βόμβα», ωστόσο ο Ανγκόλα απάντησε άμεσα για την Ένωση και κάπως έτσι οι δύο ομάδες προετοιμάζονταν για την τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο του ματς.

4ο δεκάλεπτο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά το τέταρτο δεκάλεπτο, τρέχοντας ένα μικρό σερί 5-0 (59-51) και λίγο αργότερα ανέβασε για πρώτη φορά σήμερα το δείκτη του σκορ σε διψήφια διαφορά (62-52). Οι Θεσσαλονικείς όμως σε αυτό το σημείο ανταπέδωσαν το σερί και έφεραν πάλι το ματς στα μέτρα τους με ένα φόλοου καλάθι από τον Τζούστον (62-63) 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Ανδρέας Πετρόπουλος ήταν αυτός που «έσωσε» την παρτίδα για την Ένωση με ένα εύστοχο drive με 5 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε. Ο Έλληνας γκαρντ αστόχησε στη βολή και ο Χάνλαν δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην τελευταία του προσπάθεια περίπου από το μισό του γηπέδου. Κάπως έτσι η «Βασίλισσα» πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 64-63, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της σε 2-2.

Οι κορυφαίοι

Για την Ένωση ξεχώρισε ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη επί της ουσίας στην ομάδα του, ο Ανδρέας Πετρόπουλος, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Ίαν Χάμερ με 14 πόντους, ενώ μάζεψε ακόμη 5 ριμπάουντ. Πολύτιμη βοήθεια προσέφερε και ο Κίνο Κολόμ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά για τον Άρη ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Ζίριους Γουίλιαμς, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ολιβιέ Χάνλαν, ο οποίος σκόραρε 12 πόντους, όσους πρόσθεσε και ο Σακούρ Τζούστον.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-33, 54-51, 64-63

Το φύλλο αγώνα

ΑΕΚ – Άρης 64-63
Οι διαιτητές: Κορομηλάς, Τζιοπάνος, Ανδρικόπουλος
Δεκάλεπτα: 15-15, 36-33, 54-51, 64-63

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 9 (1), Παππάς 4, Γκρίφιν 9, Βαουλέτ 6, Χάμερ 14, Πετρόπουλος 13 (3), Ανγκόλα 9 (1), Φιλιππάκος, Γέλοβατς, Μαυροειδής.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Κάουαν 8 (1), Λόκετ 2, Γουίλιαμς 17 (5), Χάνλαν 12 (1), Κώττας 4, Τζούστον 12, Καμάρας, Φίνκε, Πουλιανίτης 8(1).

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ