Η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» και τη Βιλερμπάν, «άλμα» τετράδας για τη Ζενίτ

Array

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εύκολα της Βιλερμπάν με 84-71 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Με την άμυνα να «αιχμαλωτίζει» τη Βιλερμπάν και τους Νίκολας Λαπροβίτολα (20 πόντοι), Νίκολα Μίροτιτς (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να οδηγούν την επίθεση, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε με επίδειξη δύναμης στα θετικά αποτελέσματα.

Οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν την «καταδίωξη» της κορυφής (ρεκόρ 17-5, 2η θέση), υποχρεώνοντας τη Βιλερμπάν στη 13η ήττα της σε 22 αγώνες.

Οι Ισπανοί επέβαλαν από το πρώτο τζάμπολ το ρυθμό τους, εξασφαλίζοντας από το 10’ μία διψήφια διαφορά ασφαλείας, την οποία εκτόξευσαν στο μη αναστρέψιμο +18 (68-50) στο τέλος της τρίτης περιόδου, βαίνοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης.

Ο Λιθουανός τεχνικός κράτησε στο παρκέ για 22 λεπτά τον Νικ Καλάθη, με τον έμπειρο γκαρντ να έχει απολογισμό 4 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, αλλά χαμηλά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς και 5 λάθη.

Από τους Γάλλους, ξεχώρισαν ο Γιουσούφα Φαλ με 20 πόντους και ο Έλι Οκόμπο με 17 και 8 ασίστ, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι για την υπέρβαση.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε 20 λεπτά με απολογισμό 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 45-30, 68-50, 84-71

Η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» και τη Βιλερμπάν, «άλμα» τετράδας για τη Ζενίτ

Γερά στο «κυνήγι» του πλεονεκτήματος έδρας η Ζενίτ, 76-67 την Αναντολού Έφες

Η Ζενίτ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, «πιάνοντας» και πάλι τετράδα και γράφοντας το «δύο στα δύο» επί της Αναντολού Έφες στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε με 76-67 της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Αγία Πετρούπολη, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 13-7 και υποχρεώνοντας τους Τούρκους στην 11η ήττα τους σε 21 αγώνες, βάζοντας σε κίνδυνο τη θέση τους στην οκτάδα.

Το ξέσπασμα της Ζενίτ στην τρίτη περίοδο, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 15-6, εξασφαλίζοντας μία διψήφια διαφορά (52-42), έβαλε τις βάσεις τις νίκης, με τον Άλεξ Πόιθρες να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια και να οδηγεί εκ τους ασφαλούς τους Ρώσους στη 13η νίκη τους.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν απολαυστικός, τελειώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από την Έφες, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον Σέιν Λάρκιν, ξεχώρισε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-36, 52-42, 76-67

Η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» και τη Βιλερμπάν, «άλμα» τετράδας για τη Ζενίτ

Η αναμέτρηση που ήταν επίσης προγραμματισμένη για σήμερα (27/01) ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Φενέρμπαχτσε, αναβλήθηκε λόγω COVID–19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ