«Break» του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, 81-76 τον Ολυμπιακό (highlights)

«Break» με το… καλημέρα σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών στο μπάσκετ με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινες» επικράτησαν με 81-76, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Το Game 2 είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή (8/5, 15:00) στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος».




Υπενθυμίζεται ότι πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα σημειώσει τέσσερις νίκες, ενώ οι «ερυθρόλευκες» έχουν μεταφέρει τα δύο θετικά αποτελέσματα επί των «πρασίνων» στην κανονική περίοδο.

Πρώτη σκόρερ του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε η Φιγιόντα Φιτζέραλντ με 27 πόντους, ενώ η Τσάστιτι Ριντ πρόσθεσε 24. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε η Μισέλ Πλουφ με 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-40, 45-60, 76-81

Η άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, «παγιδεύοντας» τις «ερυθρόλευκες» και εξασφαλίζοντας στις «πράσινες» μία διψήφια διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (30-40).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στην τρίτη περίοδο, αλλά με τη Ριντ να συνεχίζει το επιθετικό ρεσιτάλ της, οι «πράσινες» παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας (45-60).

Οι «ερυθρόλευκες» αύξησαν την παραγωγικότητα τους στον… επίλογο, μείωσαν στους 6 πόντους στο 36΄ (61-67), αλλά το τρίποντο της Φιτζέραλντ επανέφερε την τάξη στο «πράσινο στρατόπεδο», το οποίο δεν αγχώθηκε μέχρι τελικό 76-81.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Θεωνάς, Μηλαπίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Πλουφ 24, Σταμολάμπρου 19 (2), Σταμάτη 3, Αλεξανδρή, Σπυριδοπούλου 8 (1), Σύρρα, Νικολοπούλου 6 (2), Δίελα, Βίτολα 9 (1), Χάμπλιν 7.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Ριντ 24, Φίτζεραλντ 27 (1), Ζιάκα, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Γρηγοροπούλου, Μυλωνάκη, Χολμς 12 (3), Χατζηνικολάου 12 (1).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ