ertnews.gr

Ασταμάτητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και στο GP της Ρωσίας

01/05 19:36
Ασταμάτητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και στο GP της Ρωσίας

AppleMark

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ασταμάτητος για μια ακόμη φορά, κερδίζοντας με άνεση το Grand Prix της Ρωσίας. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ρόσμπεργκ στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και έβδομη συνεχόμενη από πέρυσι. Ο τιμ μέιτ του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, κατόρθωσε να ανακάμψει από την 10η θέση της εκκίνησης και να τερματίσει στην δεύτερη, εξασφαλίζοντας το 1-2 για τα “Ασημένια Βέλη”. Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της γερμανικής ομάδας φτάνει τους 43 βαθμούς.

Ασταμάτητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και στο GP της Ρωσίας
Έξαλλος μετά την επαφή του με τον Κβίατ, ήταν ο Φέτελ. Στο στιγμιότυπο, ο γερμανός πιλότος της Ferrari συνομιλεί με τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ

Το πόντιουμ του Ρωσικού Grand Prix συμπλήρωσε ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari. Ήταν το 700ό βάθρο στην ιστορία της Scuderia.

O αγώνας σημαδεύτηκε από την επεισοδιακή εκκίνηση, όπου ο Ρώσος πιλότος της Red Bull, Ντανιίλ Κβίατ, χτύπησε δύο φορές τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari – μια φορά στην στροφή 2 και μια στην στροφή 3 – προκαλώντας την εγκατάλειψη και τον έντονο εκνευρισμό του Φέτελ, καθώς και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Τέταρτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Williams, μπροστά από τον τιμ μέιτ του, Φελίπε Μάσα. Έκτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο ομόσταυλός του στη McLaren, Τζένσον Μπάτον, ήταν δέκατος. Ήταν η πρώτη φορά που και τα δύο μονοθέσια της ιστορικής βρετανικής ομάδας, τερμάτισαν στην βαθμολογούμενη δεκάδα μετά το περυσινό Grand Prix της Ουγγαρίας.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Renault, προσπαθεί να αποφύγει την Force India του Σέρχιο Πέρες

Άνθρωπος του αγώνα, ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Renault, ο οποίος κέρδισε 10 θέσεις, ανεβαίνοντας από την 17η θέση της εκκίνησης, στην έβδομη. Όγδοος ήταν ο Ρομάν Γκροζάν με Haas, ενώ στην ένατη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Σέρχιο Πέρες με την Force India.

To επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 είναι στην πίστα της Βαρκελώνης στις 15 Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version