Απώλειες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω «Όμικρον»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσίασε άλλο ένα τρίμηνο με απώλειες, συγκεκριμένα 1,4 εκατομμυρίων λιρών, καθώς τα έξοδα μισθών αυξήθηκαν και τα έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις μειώθηκαν, μετά την εξάπλωση της «Όμικρον» που οδήγησε στην αναβολή ορισμένων αγώνων.

«Έχουμε ένα σαφές όραμα και εφαρμόζουμε μια στρατηγική για τη νίκη με μια ισχυρή ομάδα για να την προωθήσουμε», δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Ρίτσαρντ Άρνολντ.

Οι 20 φορές εγχώριοι πρωταθλητές έχουν δυσκολευτεί στον αγωνιστικό χώρο τον τελευταίο καιρό, βάζοντας σε κίνδυνο τον τερματισμό στην πρώτη τετράδα της Premier League, καθώς ορισμένες ομάδες τους πλησιάζουν, έχοντας μάλιστα λιγότερα ματς.

Τα έσοδα του αγγλικού συλλόγου από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώθηκαν κατά 20,5% στα 86,4 εκατομμύρια λίρες για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 7,3% στα 185,4 εκατομμύρια λίρες.
Ωστόσο, οι απώλειες στον σύλλογο, που ανήκει στην αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τους τρεις μήνες πριν, καθώς οι οπαδοί επέστρεψαν ξανά στο στάδιο του «Όλντ Τράφορντ» με πλήρη δυναμικότητα μετά την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διέκοψε τη συνεργασία χορηγίας με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot-αξίας ετησίως 6 εκατομμύρια ευρώ- μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν παρείχε οικονομική πρόβλεψη για το έτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος