ertnews.gr

Τελικός «φρεσκάδας» στο US Open Γυναικών

10/09 10:22
Τελικός «φρεσκάδας» στο US Open Γυναικών

Η 18χρονη Βρετανή, Εμα Ραντουκάνου, η οποία απέκλεισε στους «4» τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά και η 19χρονη Καναδή, Λέϊλα Φερνάντεζ είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του US Open Γυναικών, στον δεύτερο πιο…νεανικό τελικό της ιστορίας των Grand Slams.

Η αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστριας στην ημιτελική φάση μάλιστα, έγινε η πρώτη αθλήτρια στη διοργάνωση, η οποία ξεκινάει από τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης και η νεότερη που το επιτυγχάνει, μετά το 2004 και την Ρωσίδα, Μαρία Σαράποβα, στο Γουίμπλεντον.

Από τη μεριά της και η Φερνάντεζ έκανε το “θαύμα” της φέτος, καθώς στα ημιτελικά απέκλεισε την ΛευκορωσίδαΡίνα Σαμπαλένκα (Νο2 της Παγκόσμιας Κατάταξης), αλλά και ένα από τα ηχηρά ονόματα της διοργάνωσης, την Ναόμι Οσάκα.

Ο τελικός «φρεσκάδας» ανάμεσα σε Ραντουκάνου και Φερνάντεζ θα είναι ο πρώτος τελικός μετά το 1999, που συμμετέχουν τόσο νεαρές ηλικίες, μετά από το ζευγάρι της 17χρονης τότε Αμερικανίδας Σερένα Ουίλιαμς κόντρα στην εξίσου 18χρονη τότε από την Ελβετία, Μαρτίνα Χίνγκις .

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ραντουκάνου από την αρχή της διοργάνωσης δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ στα παιχνίδια της, κάτι το οποίο έχει καταφέρει μόνο η Σερένα Ουίλιαμς το 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version