Τελικός «φρεσκάδας» στο US Open Γυναικών

Η 18χρονη Βρετανή, Εμα Ραντουκάνου, η οποία απέκλεισε στους «4» τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά και η 19χρονη Καναδή, Λέϊλα Φερνάντεζ είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του US Open Γυναικών, στον δεύτερο πιο…νεανικό τελικό της ιστορίας των Grand Slams.

Η αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστριας στην ημιτελική φάση μάλιστα, έγινε η πρώτη αθλήτρια στη διοργάνωση, η οποία ξεκινάει από τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης και η νεότερη που το επιτυγχάνει, μετά το 2004 και την Ρωσίδα, Μαρία Σαράποβα, στο Γουίμπλεντον.

Από τη μεριά της και η Φερνάντεζ έκανε το “θαύμα” της φέτος, καθώς στα ημιτελικά απέκλεισε την ΛευκορωσίδαΡίνα Σαμπαλένκα (Νο2 της Παγκόσμιας Κατάταξης), αλλά και ένα από τα ηχηρά ονόματα της διοργάνωσης, την Ναόμι Οσάκα.

Ο τελικός «φρεσκάδας» ανάμεσα σε Ραντουκάνου και Φερνάντεζ θα είναι ο πρώτος τελικός μετά το 1999, που συμμετέχουν τόσο νεαρές ηλικίες, μετά από το ζευγάρι της 17χρονης τότε Αμερικανίδας Σερένα Ουίλιαμς κόντρα στην εξίσου 18χρονη τότε από την Ελβετία, Μαρτίνα Χίνγκις .

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ραντουκάνου από την αρχή της διοργάνωσης δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ στα παιχνίδια της, κάτι το οποίο έχει καταφέρει μόνο η Σερένα Ουίλιαμς το 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ