Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο βόλεϊ η Ιταλία

Μετά το ποδόσφαιρο, η Ιταλία στέφθηκε -και μάλιστα με ανατροπή- πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο βόλεϊ, σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών.

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, οι Ιταλοί διεθνείς επικράτησαν με 3-2 σετ (22-25, 25-20, 20-25, 25-20, 15-11) της Σλοβενίας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Για τους νικητές, MVP ήταν ο Γιούρι Ρομάνο, οποίος άλλαξε όλη τη ροή του ματς, σε ένα σημείο όπου η Σλοβενία προηγούταν με 2-1 στα σετ.

Ο 24χρονος αθλητής του Μιλάνο, είχε σε όλο το τουρνουά 12 πόντους καθώς είχε παίξει μόλις σε τρία ματς ως αλλαγή (σε πέντε διαφορετικά σετ) κι από το 6-4 του τέταρτου σετ, όπου αντικατέστησε τον διαγώνιο Πινάλι, ως το φινάλε του τελικού είχε 11 πόντους με 9/10 επιθέσεις και 2 άσους!

Μάλιστα, ο διεθνής ακραίος, αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι στην Α2 της Ιταλίας.

Εξαιρετική εμφάνιση για τους νικητές έκαναν επίσης οι Μικελέτο (17π.) και Λάβια (21π.). Στην αντίπερα όχθη τεράστιο ματς έκανε ο Άλεν Παγένκ. Ο Σλοβένος κεντρικός ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό είχε 17 πόντους ( 4 μπλοκ, 1 άσο, 11/17).

Αυτός, είναι ο πρώτος διεθνής τίτλος για την «σκουάντρα ατζούρα» μετά το ευρωπαϊκό του 2005 και η έβδομη φορά στην ιστορία, που η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της «γηραιάς ηπείρου». Όσον αφορά στους Σλοβένους, η τρίτη φορά σε τελικό, δεν συνοδεύθηκε από επιτυχία, καθώς προηγήθηκαν οι χαμένοι τελικοί του 2015 από την Γαλλία και του 2019 από την Σερβία.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πολωνία η οποία επιβλήθηκε στον μικρό τελικό της Σερβίας με 3-0 σετ.

Σλοβενία – Ιταλία 2-3

Τα σετ: 25-22, 20-25,25-20, 20-25, 15-11

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: WantedinRome.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ