Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ.: Πρώτευσαν Ειρήνη Τσουπάκη και Μάριος Αναγνώστου

Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) έχοντας τις απαραίτητες δυνάμεις στα τελευταία 700 μέτρα αναδείχθηκε νικήτρια στα 10.000 μ. Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Λαμίας. Η αθλήτρια πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 35.57.35 και έφτασε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, σε μια κούρσα που έγινε με αρκετό αέρα που δυσκόλεψε τις μετέχουσες.

Η Τουπάκη επέλεξε να αφήσει την Ισμήνη Παναγιωτοπούλου να ηγηθεί της κούρσας και περίπου 700 μ. πριν το φινάλε έκανε την αντεπίθεση της. Η Παναγιωτοπούλου τερμάτισε δεύτερη με 36.16.61, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ιφιγένεια Κασκανιώτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 36.31.42 και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών Κ23.

«Είχε αρκετό αέρα, που δυσκόλεψε την προσπάθεια μου. Έκατσα πίσω λόγω του αέρα και λίγο πριν το τέλος έκανα την αντεπίθεση μου για να κερδίσω το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Παρότι δεν ήταν γρήγορος ο ρυθμός αισθάνθηκα κούραση στα μισά της διαδρομής, ωστόσο αποφάσισα να ακολουθήσω και είπα πως θα κάνω αντεπίθεση στο τέλος κι έτσι έγινε», είπε η αθλήτρια του Γιώργου Τσαλτάκη και συμπλήρωσε: Σε δύο εβδομάδες θα τρέξω στη Γερμανία 5.000 μ. κι έπειτα θα πάρω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Η Αφροδίτη Κυρκοπούλου (ΦΣ Άργους Ορεστικού) ήταν δεύτερη στις Γυναίκες Κ23 με 38.59.95 και η Στεφανία Μπενάκη (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών) τρίτη με 39.54.44.

Στους Άνδρες, ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) έφτασε στη νίκη στα 10.000μ. με 29.20.42. Πρόκειται για επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, καθώς βελτίωσε το 29.36.64 από το 2019 και δείχνει για μία ακόμη φορά, πως είναι ένας αθλητής που μπορεί να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις στις αποστάσεις. Ο δρομέας του Σάββα Κουμπούρα έτρεξε το μεγαλύτερο μέρος της κούρσας δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό, αφού επέλεξε από την αρχή να φύγει μπροστά. Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίος των αποστάσεων, ήταν δεύτερος με 29.58.63 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ δείχνοντας για μια ακόμη φορά τις ικανότητες του. Ο αθλητής κατέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα 30.00 και βελτίωσε το 30.42.51, που είχε από το 2016. Ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) ήταν τρίτος με 30.05.96 και πέτυχε κι αυτός ατομικό ρεκόρ. Τέταρτος ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου) με 30.20.21 και πέμπτης ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 30.59.30, που ήταν και ο νικητής στην κατηγορία Ανδρών Κ23.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο, ωστόσο είχε λίγο αεράκι ενώ μου έλειψε ο συναγωνισμός. Ο στόχος για φέτος είναι να τρέξω κάτω από τα 29.00, χρόνος που θα μπορούσε να έρθει και σήμερα αν είχα περισσότερο συναγωνισμό. Ελπίζω η σημερινή διοργάνωση να είναι η αρχή για μεγαλύτερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Είχα τη βοήθεια των συμπολιτών μας και τους ευχαριστώ», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Ο προπονητής μου μου είπε, να μπω μέσα και να κερδίσω και με τις συμβουλές του μέσα στον αγώνα κατάφερα να πετύχω αυτά που μπορώ. Ευχαριστώ όλους όσοι είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν». Ο Αναγνώστους στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα επιδιώξει χρόνο κάτω από τα 29.00, που είναι το επόμενο φράγμα που κυνηγά.

Το ασημένιο μετάλλια στους Άνδρες Κ23 κατέκτησε ο Θανάσης Λιγώνης (ΠΓΣ) με 31.19.83 και το χάλκινο ο Ορφέας- Παναγιώτης Γιαννάτης (ΟΠΘ) με 31.28.52.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ