H Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης μετά από θρίλερ 2,5 ωρών

Μετά από ένα θρίλερ 2,5 ωρών, με συνεχείς ανατροπές στο τρίτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Αμερικανίδας Μάντισον Κιζ (Νο 22 στον κόσμο) με 6-7, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του διεθνούς τουρνουά της Μαδρίτης. Εκεί, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει την 24χρονη Ντάρια Κασάτκινα από τη Ρωσία (Νο 23, αγωνίζεται ως ανεξάρτητη), η οποία νίκησε νωρίτερα την Αννα Μπόνταρ από την Ουγγαρία με 4-6, 6-4, 6-3.

Η Σάκκαρη δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και χρειάστηκε να σώσει τρία break points στα πρώτα δύο γκέιμ όπου σέρβιρε. Στη συνέχεια βελτίωσε το σερβίς της, όμως δεν είχε λύσεις στο σερβίς της Αμερικανίδας και μοιραία οι δύο παίκτριες έφτασαν στο 6-6 και στο τάι-μπρέικ. Εκεί έγινε μάχη πόντο με πόντο, με την Κιζ να φτάνει τελικά στην επικράτηση με 10-8 και να κατακτά το πρώτο σετ. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως η Σάκκαρη εκμεταλλεύθηκε τη μία ευκαιρία που της δόθηκε να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της, προηγήθηκε 4-2 και έφτασε στο 6-3.

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα σετ, το τρίτο και αποφασιστικό ήταν γεμάτο ανατροπές. Η Κιζ προηγήθηκε 2-0 στο ξεκίνημα, η Σάκκαρη πήρε αμέσως πίσω το break χάρη στα διαδοχικά λάθη της Αμερικανίδας και ακολούθως προηγήθηκε 4-3. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσωσε δύο break point στο επόμενο γκέιμ, αλλά η Κιζ με την τρίτη ευκαιρία της ισοφάρισε και στο επόμενο γκέιμ προηγήθηκε 40-0. Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Αμερικανίδα έπαθε… μπλακ-άουτ, έκανε συνεχόμενα αβίαστα λάθη και ουσιαστικά «χάρισε» το καθοριστικό break στη Σάκκαρη, η οποία κράτησε το σερβίς της και πήρε το σετ με 6-4 και τη νίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ