Εκτός ημιτελικών του Οπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς που έχασε 2-1 από τον Αλκαράθ (video)

Μετά από μια σκληρή μάχη που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (4-6, 5-7, 2-6) από τον Κάρλος Αλκαράθ και έμεινε εκτός ημιτελικών του Όπεν Βαρκελώνης. O Ελληνας άσος αν και προσπάθησε για μια ακόμη ανατροπή, απόψε δεν τα κατάφερε απέναντι στον 18χρονο Ισπανό, ν. 11 στον κόσμο, που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του Τσιτσιπά, καθώς μετρά ήδη 3-0 νίκες επί του Έλληνα άσου.




Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο σημερινό παιχνίδι και για τον Αλκαράθ, ο οποίος είχε επιβληθεί νωρίτερα του συμπατριώτη του, Χάουμε Μουνάρ, στο πλαίσιο της φάσης των «16», ωστόσο ο αγώνας του τελείωσε νωρίτερα σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση του Τσιτσιπά, οπότε είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να ξεκουραστεί.

Στο πρώτο σετ Τσιτσιπάς και Αλκαράθ «κράτησαν» το σερβίς τους έως το 4-4, αλλά στη συνέχεια ο Ισπανός «έσπασε» το σερβίς του 23χρονου πρωταθλητή και προηγήθηκε 5-4, για να πάρει το επόμενο γκέιμ και το σετ με 6-4. Στο δεύτερο σετ και με το σκορ στο 1-1 ο Αλκαράθ έκανε δύο φορές “break” στον Τσιτσιπά και προηγήθηκε 4-1. Όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής «απάντησε» με δύο “break” και ισοφάρισε 4-4, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 5-4, πριν «σπάσει» το σερβίς του Αλκαράθ στο τελευταίο γκέιμ και «γράψει» το 7-5, με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ο Αλκαράθ «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε 4-0. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 5-2, ωστόσο ο Ισπανός πήρε το τελευταίο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο με 6-4 και, παράλληλα, τη νίκη-πρόκριση στους ημιτελικούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ