ertnews.gr

«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα με… «εντολή Ντε Μπρόινε» η Σίτι (Highlights)

15/01 16:23
«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα με… «εντολή Ντε Μπρόινε» η Σίτι (Highlights)

Χάρη σε ένα αριστουργηματικό γκολ του Βέλγου μέσου η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 και πλέον βρίσκεται «μια ανάσα» μακριά από την κατάκτηση της Premier League.

Πλέον, οι πρωταθλητές βρίσκονται στο +13 από την Τσέλσι και στο +14 από την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει δύο ματς λιγότερα, όμως δεν μοίαζει να μπορεί να διατηρηθεί στη μάχη του τίτλου.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό. Οι «πολίτες» έθεσαν τους δικούς τους όρους στην αναμέτρηση αλλά βρήκαν απέναντί τους μια καλά οργανωμένη και συγκεντρωμένη ομάδα. Η Τσέλσι δεν άφησε χώρους, είχε λίγα λάθη και ήταν αρκετά σοβαρή στο χορτάρι. Από την άλλη, η ομάδα του Πεπ κυριάρχησε, απειλόντας συχνά αλλά χωρίς να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη πραγματικά σημαντική στιγμή ήρθε στο 39′ όταν ο Τζακ Γκρίλις βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Κέπα, αλλά ο Βάσκος κίπερ κέρδισε την μονομαχία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια τεράστια ευκαιρία της Τσέλσι. Ο Ρομέλου Λουκάκου βρέθηκε φάτσα με τον Εντερσον στο 47ο λεπτό σε μια αντεπίθεση αλλά ο Βραζιλιάνος έκανε καταπληκτική επέμβαση για να κρατήσει το 0-0. Ο ρυθμός «ανέβηκε» για κάποια λεπτά, χωρίς κάποια ομάδα όμως να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ. Στο 68′, ένα διαγώνιο σουτ του Ραχίμ Στέρλινγκ πέρασε πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι του Κέπα. Ένα λεπτό αργότερα το «μαγικό» δεξί πόδι του Κέβιν Ντε Μπρόινε έγραψε με αριστουργηματικό τρόπο το 1-0. Οι «μπλε» στη συνέχεια προσπάθησαν να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσα, όμως δεν τα κατάφεραν. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο έως το φινάλε. Το σκορ παρέμεινε εν τέλει ως είχε έως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version