Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο

Με ένα νέο αιματηρό κύκλο έχουν έρθει την τελευταία περίοδο ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας οι εξελίξεις στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Με την ευκαιρία αυτή παρουσιάζουμε το ρεπορτάζ βρετανικών εντύπων (London News), της περιόδου μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε σημειώθηκε μαζική μετανάστευση εβραϊκού πληθυσμού από ευρωπαϊκές χώρες.

Το 1920 και με τα εδάφη της περιοχής να είναι υπό βρετανικό έλεγχο, οι Εβραίοι αποτελούσαν το 12% του συνολικού πληθυσμού της περιοχής και κατείχαν το 3% των εδαφών της, κυρίως στις παράκτιες περιοχές.

Το 1948 ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ (απόφαση του ΟΗΕ το 1947, με πρόβλεψη δημιουργίας δύο κρατών του Ισραήλ και της Αραβικής Παλαιστίνης), αλλά ο εποικισμός είχε ξεκινήσει από το 1871 και ειδικά μετά το Β’ ΠΠ από το 1946 πριν τη σχετική απόφαση του ΟΗΕ.

Σύντομα και μετά από αρκετές πολεμικές συγκρούσεις το Ισραήλ κυριάρχησε εδαφικά.

Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο Ο εβραϊκός εποικισμός του Ισραήλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από το βρετανικό Τύπο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος