Προβολές πορτογαλικών ταινιών “Portugal Now”

“Rock Bottom Riser” του Fern Silva, “Já Estou Farto!” του Paulo Antunes, “Amor Fati” του Cláudia Varejão και “Batida De Lisboa” των Rita Maia, Vasco Viana
Το Bios, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Καμόες και το KinoAthens διοργανώνουν κάθε Πέμπτη του Νοεμβρίου ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο Πορτογαλικό κινηματογράφο. Οι προβολές θα συνοδευτούν από Πορτογαλικό κρασί και ένα πλήρες μενού από την χώρα των εξερευνητών, επιμέλεια της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα.

Το KinoAthens είναι μιας διεθνής πλατφόρμα που γεφυρώνει το σινεμά και την οπτική τέχνη μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας, και προκαλεί τους θεατές να ξεβολευτούν αμφισβητώντας όσα ξέρουν για τις οπτικές τέχνες.

Συνολικά θα προβληθούν 4 μεγάλου μήκους ταινίες, στα όρια της οπτικής τέχνης και του κινηματογράφου, που έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως αντιπροσωπευτικές ενός φρέσκου ρεύματος στον πορτογαλικό κινηματογράφο.

Οι ταινίες του αφιερώματος, εκτός από τις ματιές που προσφέρουν στην πορτογαλική πραγματικότητα, δείχνουν ότι νέοι και νέες δημιουργοί, τολμούν να ξεπεράσουν παλιότερες μοντερνιστικές συμβάσεις, να πειραματιστούν με τα κινηματογραφικά είδη και τη φόρμα, και να αναπτύξουν νέες μορφές αφήγησης που συνάδουν με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόσμου. Από τις πρώιμες επιρροές της αποικιοκρατίας περνάμε σε μία βύθιση στην underground σκηνή της Πορτογαλικής Punk Rock και από τον λόγο του Αριστοφάνη στο συμπόσιο του Πλάτωνα πάμε στην σύγχρονη αναπαράσταση του πώς οι αφρο-πορτογαλικές ταυτότητες επηρεάζουν την μουσική σκηνή της Λισαβόνας.

Δείτε πληροφορίες για τις ταινίες εδώ.

Από 2021-11-04
Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.
    • Χώρος: Bios / Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός
    • Πολη: ΑΘΗΝΑ
      • Ημερομηνία: 04/11/2021 / Ώρα: 21:30
      • Ημερομηνία: 11/11/2021 / Ώρα: 21:30
      • Ημερομηνία: 18/11/2021 / Ώρα: 21:30
      • Ημερομηνία: 25/11/2021 / Ώρα: 21:30

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ