Για τις τιμές στα παγωτά μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Μαρία Γεωργίου, ο Γιάννης Γλυκός, Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στους δημοσιογράφους, “Όποιος έχει τέτοιες τιμές (πχ 3 ευρώ) είναι πάρα πολύ ακριβό. Εδώ στην Αθήνα δηλαδή και στην επαρχία από 2 ευρώ ξεκινάνε. Η λογική τιμή πρέπει να είναι 2 με 2,5 ευρώ η μπάλα, μαζί με το χωνάκι. Αν υπολογίσουμε τον ΦΠΑ, το χωνάκι και το κόστος είναι από 2 μέχρι 2,5″.
Και πρόσθεσε “Έχω ακούσει για τιμές 3 και 4 ευρώ κυρίως στα νησιά. Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά (…). Για τέτοιες τιμές γενικά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πέρα από το ότι είναι υπερβολικές. Σας απάντησα και πριν είναι αισχροκέρδεια. Και θα πω επίσης ότι έχουν ξεφύγει λίγο και οι τιμές των παγωτών στα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ. Ένα παγωτό ξυλάκι έχει φτάσει να κοστίζει 4 ή και 4,5 ευρώ. Εκεί πραγματικά έχουμε ξεφύγει τελείως”.
Σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής, ο κ. Γλυκός επισήμανε “Φέτος δεν έχει ανέβει καθόλου. Οι αυξήσεις έγιναν πέρυσι (…). Βέβαια, από εκεί και πέρα στο παγωτό παίζει ρόλο η γεύση που έχουμε μέσα. Δηλαδή, ένα φιστίκι καλό ξεκινάει μόνο να σας πω και με δοσολογία 100 γραμμάρια στο ένα κιλό παγωτό πάει 100 γραμμάρια φιστίκι, το οποίο αυτό ξεκινάει από 40 ευρώ το κιλό μέχρι 80 ευρώ το κιλό”.
Για τις κλασικές γεύσεις, όπως η βανίλια και η φράουλα, υπογράμμισε πως δεν έχει υπάρξει κάποια ιδιαίτερη αύξηση. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να δικαιολογήσει πολύ υψηλές τιμές.
Τέλος, ανέφερε πως στην Αθήνα μπορεί κανείς να βρει παγωτό από 2 ευρώ, ενώ στην επαρχία οι τιμές συνήθως κυμαίνονται από 2 έως 2,50 ή 2,60 ευρώ. Φυσικά, ρόλο παίζουν και παράγοντες όπως το ενοίκιο και η τοποθεσία του καταστήματος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος