Εκλογές 2023: Στα ύψη οι κόντρες στον δρόμο για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου – Πεδίο σύγκρουσης η Υγεία

Σκληρή πολιτική κόντρα στο δρόμο για την κάλπη πυροδοτούν οι ελλείψεις στο ΕΣΥ. Στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», το πρώτο νοσοκομείο που έχει ξεκινήσει την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών στο σπίτι στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ», βρέθηκε νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κεντρική πολιτική προτεραιόητα αποτελεί η ενίσχυση του ΕΣΥ ανέφερε από τον Ασπρόπυργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απόλυτη δέσμευση το ΕΣΥ, κεντρική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης εφόσον μας εμπιστευτούν. Θέλω με την ευκαιρία της επίσκεψης μου να αναδείξω ότι το εθνικό σύστημα παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες λειτουργεί πολλές φορές σε επίπεδα που είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Θα έχουμε ανασυγκρότηση και ισχυρό ΕΣΥ ή πλήρη διάλυσή του, αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών όπως το έθεσε από το Λαϊκό νοσοκομείο ο κ. Τσίπρας. Όπως είχε: «Γίναμε μάρτυρες δύο τραγικών περιστατικών ακριβώς εξαιτίας αυτής της απαξίωσης αυτής της αδιαφορίας για το εθνικό σύστημα υγείας διότι ενώ υπάρχουν ασθενοφόρα δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει και κάποιοι πολίτες ρίχνουν τα πυρα στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αλλά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Δριμεία κριτική στη ΝΔ για την κατάσταση στο ΕΣΥ άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τα εκατομμύρια που ήρθαν από την ΕΕ και εκανε ρουσφετια. Αυτά που λεω είναι συγκεκριμενα και τιμολογημένα ρεαλιστικά».

Με το βλέμμα στην 25η Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης έδειξε εκ νέου τις τρίτες κάλπες αν δεν πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας.

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Με συσχετισμούς δεν υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης συνεργασίας άρα αυτό που είπα ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία νομοτελειακά σε τρίτες εκλογές είναι το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι δυνητικοί μας σύμμαχοι λένε δεν θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας γιατί θέλουμε να είμαστε στην αντιπολίτευση. Για το ΠΑΣΟκ λέω».

Τις προτεραιότητες του προγράμματός του παρουσίασε από τα Άνω Ιλίσια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με τους κατοίκους: «Το λέει και ο κύριος Μητσοτάκης αυτό και έχει δίκιο θα είναι άδειες το πρωί της 25ης του Ιούνη» είπε ο κ. Τσίπρας.

Για μια ακόμα φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε κάθε συνεργασία με τη ΝΔ, μιλώντας στο Αιγάλεω. Όπως υπογράμμισε: «O κύριος Μητσοτάκης σήμερα έκανε ένα νέο εκβιασμό, ο κύριος Μητσοτάκης εκβιάζει τον ελληνικό λαό ότι αν στις 25 Ιουνίου δεν έχει αυτοδυναμία θα του καταστρέψει τις διακοπές, άλλο ένα ευφάνταστο επιχείρημα …δώστε μας τη δύναμη για να υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση…»

Να προκύψει ισχυρό ΚΚΕ από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας φάιζερ. Σε λαϊκή αγορά στη Χαλκίδα περιόδευσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο: «Η κάλπη θα είναι άδεια – Χρέος μας να γεμίσει με ψηφοδέλτια της ΝΔ»

Σε ακόμα ένα δήμο της Δυτικής Αττικής, τον Ασπρόπυργο, όπου η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι η αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου ξεκινάει απ’ το μηδέν και καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν ξανά στις κάλπες,
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε τα έργα και τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αττική, με έμφαση στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, προτάσσοντας και πάλι την ανάγκη βελτίωσης των μισθών, ενώ 
με το βλέμμα στραμμένο στα δεξιά της ΝΔ, ζήτησε απ’ τους πολίτες να αγνοήσουν τις εκ του ασφαλούς πατριωτικές κορώνες.

Νωρίτερα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τίμησε το μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στο κέντρο του Ασπρόπυργου, ενώ επισκέφθηκε και τον Σύλλογο  Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου».Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στην τοξικότητα που καταγράφεται και εναντίον του ιδίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι αγνοούν πλέον αυτές τις πρακτικές. «Προσωπικά έχω στοχοποιηθεί παρά πολύ απ’ την αντιπολίτευση κι εγώ και η σύζυγος μου και μέσα απ’ αυτή τη στοχοποίηση υπήρξε και μια προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης, όλα αυτά είναι μέσα στην πολιτική, νομίζω ότι απαντήθηκαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με μέλη της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, όπου και μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας ξεχωριστού Υπουργείου για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Οικογένεια.

Στο φουλ οι κομματικές μηχανές, στα ύψη οι κόντρες

Βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε ακόμα ψηλότερα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, επισήμανε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο όπου μίλησε σε πολίτες καλώντας τους να επαναβεβαιώνουν το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Τόνισε ότι στην Δυτική Αττική έχει γίνει έργο (ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ελευσίνας), νέα επένδυση εμπορευματικό κέντρο με νέες θέσεις εργασίας, προαστιακός  – το οποίο πιστώθηκε στην ΝΔ. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο προοδευτικό πρόσημο της γαλάζιας παράταξης επισημαίνοντας οτι οι πολιτες επιβράβευσαν την πολιτική που συνδυάζει ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη ενώ αναφέρθηκε και στον κρισιμο τομέα της ασφαλειας λέγοντας οτι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη ΝΔ.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης επανέλαβε το δίλημμα πορεία προόδου ή πολιτική αστάθεια, ρίχνοντας γέφυρες και στους αναποφάσιστους ενώ αιχμές άφησε για τα κομματίδια δεξιά της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη.

Τσίπρας: Mea Culpa για την απλή αναλογική

Mea Cupla είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την απλή αναλογική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η μάχη αλλαγής των συσχετισμών μπορεί να είναι δύσκολη αλλά «θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

O κ. Τσίπρας τόνισε «πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε», πρόσθεσε. «Θα κριθούμε όλοι στις 26 του μήνα και συλλογικά και ατομικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ρωτήθηκε αν στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δακτυλίδια, απάντησε με χιούμορ ότι στο ΣΥΡΙΖΑ… φοράνε δακτυλίδια. Eπανέλαβε, ότι θα κάνουμε «ταμείο» στις 26 μήνα και θα πάρουμε τις συλλογικές αποφάσεις», συμπληρώνοντας ότι στην Αριστερά δεν λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ.

«Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας», ανεφέρε για το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Αυτό στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να πάρει τρεις μονάδες. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, είμαστε βαθιά προβληματισμένοι», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντί του», σημείωσε.

Για τις δηλώσεις Πνευματικού σε ότι αφορά τηι διαλογή ασθενών δείχνει την κρυφή ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, ενώ κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις Φίλη για τη μειονότητα.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γεωργία Σκιτζή, Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος